Макален, Тексас — Силни ветрове разпространиха пламъци в неделя и

...
Макален, Тексас — Силни ветрове разпространиха пламъци в неделя и
Коментари Харесай

Пожарникарите в Тексас се борят с пламъците, подклаждани от силни ветрове, докато предупрежденията се издават в целия регион

Макален, Тексас — Силни ветрове разпространиха пламъци в неделя и постановиха най-малко една евакуация, до момента в който самолети пускаха огнезащитни средства над северен Тексас Неуморно, до момента в който пожарникарите се опитваха да спрат най-големия горски пожар в историята на щата.

Към неделя следобяд пожарът в Smokehouse Creek, който изпепели повече от 1 милион акра, беше овладян на 15%. Други два пожара, които изпепелиха общо 180 000 акра, бяха овладени на 60%.

Властите не споделиха какво е запалило пожарите, само че мощните ветрове, сухата трева и несезонно високите температури подхраниха пламъците.

Клъстер от пожари изгоря на повече от 1900 квадратни благи в селските региони към Амарило, до момента в който най-големият пламък се популяризира в прилежаща Оклахома.

Съединени американски щати. Министърът на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас в неделя сподели, че федералното държавно управление е отделило средства, съоръжение и личен състав за подкрепяне на битката с пожарите, само че предизвести...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР