Мъжкият отбор на Спартак Плевен се върна на международната баскетболна

...
Мъжкият отбор на Спартак Плевен се върна на международната баскетболна
Коментари Харесай

Спартак Плевен започна участието си в Европейската северна лига със загуба

Мъжкият тим на Спартак Плевен се върна на интернационалната баскетболна сцена с тежко проваляне от Бристъл Флайърс с 73:90 (20:21, 18:24, 17:21, 18:24). Това беше и първа среща за тях в шампионата Европейската северна баскетболна лига. Следващият им мач е на 7-и ноември като посетители на естонския Тарту.

Ентусиазмът носеше отбора на Спартак, който в самото начало поведе с 15:4. Но последователно англичаните започнаха да топят тази преднина и в края на частта даже обърнаха до 21:20 в своя изгода. В началото на втората четвърт играчите на Спартак започнаха да натрупат доста нарушавания, а третото нарушаване, което направи Андрю Гордън безусловно смъкна потенциала му. Тройки на Николай Стоянов за 23:22 и на Константин Тошков за 26:24 дадоха дребни очаквания, че Спартак може да се съпротивлява още. Но след 27:24 гостите вкараха 13 безответни точки и освен обърнаха развоя на срещата, само че и започнаха да усилват преднината си, с цел да се отдръпват на почивката с задатък 45:38.

През второто полувреме играчите на треньора Любомир Минчев пробваха да стопят непрекъснато увеличаващата се преднина с точни осъществявания от зоната за три точки и те вкараха забележителните 16 пъти. Но единствено това не беше задоволително, разликата стана двуцифрена за първи път при 38:48 с тройка на Тивейн Олисън от Бристъл.

В един миг задатъкът на англичаните стигна 14 точки, а най-голямата беше завършена тъкмо преди сирената за завършек на мача – 17 точки или 73:90. Домакините от Спартак вложиха доста сили, само че очевидно разликата в класите си пролича. Гостите от Бристъл демонстрираха отлична игра в отбрана, високо движение, промяна на ритъма и бързо-бързо напипаха слабите места на тима на Спартак.

За Спартак (Плевен) Николай Стоянов вкара 18 точки, от които 12 бяха от четири тройки, а Станимир Маринов добави 15. По 9 точки прибавиха Родни Първис и Андрю Гордън. Цветомир Чернокожев беше най-полезен за българския представител в шампионата под кошовете с 8 битки, а също по този начин вкара и една тройка.

За гостите от Бристъл Флайърс най-резултатен беше Брад Грийн с 26 точки, Олисън се отличи със 17, а Кедриън Джонсън прибави 14.

Плевенчани още веднъж са в европейския баскетбол след 15-годишна пауза. А тяхното присъединяване в група А е с тимовете на Бристол Флайърс (Англия), Апоел Беер Шева (Израел), Ландстеде Хамърс Цволе (Нидерландия), Старт Люблин (Полша), Тарту (Естония), Ювентус (Литва) и Свендборг Рабитс (Дания), който размени Сигал Прищина (Косово). Първите четири отбора в класирането ще продължат в идната фаза.

Според регламента, осемте тима са срещат по един път, а семействата и гостуванията се дефинират по волята на жребия., Плевенчани ще имат три семейства и четири излизания на открито. В Плевен, с изключение на днешния дуел, локалните почитатели ще могат да гледат в зала „ Балканстрой “, против Ювентус (Литва) на 12 декември и против Старт Люблин на 9 януари 2024 година.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР