Мъжкият национален по волейбол загуби от Словения с 0:3, но

...
Мъжкият национален по волейбол загуби от Словения с 0:3, но
Коментари Харесай

Национали след двубоя със Словения: Изиграхме най-добрия си мач от началото на първенството, вярваме, че можем да отстраним Франция

Мъжкият народен по волейбол загуби от Словения с 0:3, само че България изигра доста мощен мач против вицеевропейския първенец. След мача волейболистите ни са уверени, че ще могат да победят олимпийския първенец Франция на осминафиналите и дадоха обещание да дадат всичко от себе си, с цел да реализиран това. 
Прочетете още
„ Не се възползвахме от възможностите, които имахме – сподели Константинов след дуела. – Трябваше да затворим най-малко два от трите гейма. Не успяхме... Контраатаката ни не сработи в края на гейма. Така не успяхме да осъществяваме обстановка и да удължим мача. Хубавото е, че това беше най-хубавото ни показване на това европейско състезание. Малко удължихме интервала на терзание на шампионата, само че не съм сюрпризиран. Един тим би трябвало да си извърви пътя. Минава и през неприятни моменти. Хубавото е това, което се видя през днешния ден. Играхме волейбол на най-високо равнище. Силно се надявам, че ще влезем в осминафинала против Франция с инерцията от този мач. Загубата постоянно тежи. Всеки, който се интересува от волейбол, видя играта. Самите състезатели усетиха, че се показаха както би трябвало. Това няма по какъв начин да не добави убеденост. Хубаво е, че влизаме в елиминационната фаза с подобен дуел, сподели селекционерът Плаен Константинов.

" Малките елементи вършат разликата сред положителните и шампионските тимове. Те са най-важните. Те са завършващата фаза в играта на един отбор. За страдание те идват последни при построяването на тима. Ако играем по този начин, за мен това е позитивен сигнал. Резултатът е най-важното в спорта. Всички избират да направиш грозна победа пред красива загуба. Но това е повече за почитателите, които са пристигнали в залата. Нас ни радва и играта. Мен изключително доста. Дано съхраним тази игра и за осминафинала. Няма по какъв начин Словния да играят с запаси. Тези мачове дават точки за ранглистата. Словения се бори да се класира за олимпийски игри по ранкинг. Това при нас не може да се случи. Затова ние не гледаме точките. Те имат късмет след довеждане докрай на трите квалификационни шампионата да влязат в петицата на най-хубавите. Заради това нещо мачът беше доста значим за Словения. Не е елементарно да се играе против мощни тимове. За мен няма значение къде ще направиш огромната крачка – дали на осминафинал или четвъртфинал. Може да се окаже преимущество, че е първи мач. Французите ще дойдат, ще забележим по какъв начин ще привикнат към залата. Все отново има някои особености и нека това е в наша изгода. Но единствено това няма по какъв начин да разчитаме, с цел да победим сегашния европейски първенец ", съобщи Константинов.

" Много съжаляваме, че не подарихме на невероятната ни аудитория най-малко един гейм Имахме пет или шест геймболи, само че не ги спечелихме. Можем да се противопоставим и на най-големите. Днес не ни доближиха някои механически детайли. На първо място имам предвид моя начален удар, който никакъв го нямаше. Трудно се бие без този детайл. В случая аз през днешния ден не се оправих. Предстои ни мач с доста мощен съперник в лицето на Франция. Ще създадем всичко допустимо да се класираме на четвъртфинал. Имаме два дни да се възстановим и би трябвало да излезем в най-хубавото си физическо равнище. Мечтаем и няма да спрем. Ако покажем мощна игра в тази зала, ще имаме резултат. Сигурен съм! Вярвам, че ще победим Франция ", заяви Алекс Николов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР