Мъжкият национален отбор по волейбол записа безапелационна чиста победа над

...
Мъжкият национален отбор по волейбол записа безапелационна чиста победа над
Коментари Харесай

Лъвовете тръгнаха с победа на световното

Мъжкият народен тим по волейбол записа безапелационна чиста победа над Финландия в стартовия мач на международното състезание, на което страната ни е взаимен хазаин дружно с Италия.
 Грациите ни надъхаха волейболните
Във Варна възпитаниците на селекционера Пламен Константинов се постановиха над скандинавския си конкурент с 3:0. " Лъвовете " завоюваха обособените елементи с 25:21, 25:19 и 25:22. Успехът на старта на шампионата е доста значим за българския тим, който по традиция среща доста компликации против финландците.

Днес успеха против подмладения финландски състав пристигна елементарно, а това би трябвало да вдъхне убеденост в нашите момчета за идващите мачове. Българите следва да се изправят против Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември).

“Хубаво начало, чиста победа, като резултат най-хубавото, което можеше да чакаме за старт на Световното състезание. Като игра, имаме доста плюсове, които да прибавим в идващите мачове, уповавам се. Това също ми дава оптимизъм, тъй като през днешния ден изиграхме един мач, в който не сработи нашата обсада най-много. Отдавам го и на това, че в доста от обстановките финландците не рискуваха, не търсиха риска, а търсиха повече топката да остава в игра.

Имаме доста " пипнати " топки като проценти, което значи, че сме прочели играта на разпределителя им, само че успеваемостта ни на блок е ниска. Това е един от плюсовете, които ще се появят и ще ги прибавим в идващите мачове. И другото, на което би трябвало да обърнем внимание, че и във втория и третия гейм ние самите оставяхме финландците в играта.

Имаше обстановки, в които, в случай че бяхме по-концентрирани и обработвали топката в контраофанзива и бяхме употребявали техните недостатъци, можеше резултата да е 20:10 примерно, а ние продължавахме да ги връщаме в гейма, което с по-опитен тим може да обърне мача. Това са елементи, които би трябвало да почистваме за напред. Ще се опитаме да им стъжним живота на Иран ”, съобщи Пламен Константинов след триумфа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР