Мъжкият национален отбор по волейбол на България стартира подготовка за

...
Мъжкият национален отбор по волейбол на България стартира подготовка за
Коментари Харесай

Пламен Константинов обяви разширения състав за Европейското във Варна

Мъжкият народен тим по волейбол на България започва подготовка за Европейско състезание (28 август – 16 септември). „ Трикольорите “ стартират борбата си за медали от шампионата пред родна аудитория, защото град Варна е измежду домакините на конкуренцията на Стария континент.

Националите се събраха за първа подготовка в четвъртък, 20 юли, като заниманието бе във фитнес. Селекционерът Пламен Константинов повика 19 състезатели. Сред тях са опитните Георги и Валентин Братоеви, Теодор Салпаров и Цветан Соколок, който пропусна присъединяване във Волейболната лига на нациите.

Бронзовият медалист от Световното състезание за мъже под 21 година Александър Николов ще се включи от понеделник. Тогава ще бъдат направени функционални проучвания в Национална спортна академия „ Васил Левски “.

В първите 10 дни от подготовката националите ще бъдат в София и ще наблегнат на физическата подготовка. Те ще имат занимания по лека атлетика на стадиона в НСА, а кондиционните и волейболни занимания ще се организират в „ Garitage Park “ и волейболната зала „ Левски София “ (зала „ Христо Ботев “ е ангажирана с интернационален шампионат за дамите под 19 г).

От 30 юли подготовката ще продължи във Варна, където ще се организира и нашата група на ЕвроВолей 2023. В морската столица ще се състоят две контролни срещи – срещу Белгия и против клубния тим на Константинов – Локомотив (Новосибирск).

България е в Група В на Европейското състезание, а срещите ще се проведат в Двореца на културата и спорта във Варна. Първият мач е на 29 август против Испания. Следващите срещи от груповата фаза са против Финландия (31 август), Украйна (2 септември), Хърватия (3 септември) и Словения (5 септември). Всички дуели на българския народен тим са с начален час 20:30.

Разширен състав на националния тим за мъже:

 Разпределител: Георги Братоев, Георги Сеганов, Делчо Раев
Диагонал: Димитър Димитров, Цветан Соколов
Посрещач: Александър Николов, Аспарух Аспарухов, Денис Карягин, Валентин Братоев, Мартин Атанасов, Николай Пенчев
Централен блокировач: Алекс Грозданов, Илия Петков, Николай Колев, Стефан Чавдаров, Светослав Гоцев
Либеро: Мартин Божилов, Теодор Салпаров, Симеон Добрев

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР