Мъжкият национален отбор по футбол няма да има втора възможност

...
Мъжкият национален отбор по футбол няма да има втора възможност
Коментари Харесай

Официално: България няма да участва на баражите за класиране на Евро 2024

Мъжкият народен тим по футбол няма да има втора опция за класиране на Евро 2024. Националите останаха отвън борда за спомагателните баражи за класиране на шампионата посредством Лигата на нациите . В постоянните квалификации " лъвовете "  завършиха на последното място в групата си. 
Прочетете още
Припомняме, че България приключи на второто място в групата си в Лигата на нациите, само че с най-лоши индикатори от всички втори тимове. Това сложи " лъвовете " на много неизгодна позиция, при която трябваше да се случат чудеса като да вземем за пример да чакаме класиране на най-малко два от тимовете на Гърция, Грузия, Казахстан и Люксембург, с цел да играем на бараж. 

От четирите тима Казахстан има още късмет за непосредствено класиране, само че пред България са още Азербайджан и Косово и няма никакъв вид националите да стигнат до бараж.

" Лъвовете " имаха в действителност страхотна опция да отидат на баражите в случай че бяха победили Гибралтар в Лигата на нациите като посетител . България приключи 1:1 като посетител на една от най-малките страни в света и това се оказа съдбовно. Сметките демонстрират, че при триумф против Гибралтар " лъвовете " щяха да са най-хубавият втори тим и към този момент щяха да са си обезпечили място на баражите . От група С непосредствено се класира Турция и това освободи едно място, а то беше заето от най-хубавия втори отбор на Люксембург.  

Така националите ще създадат 20 години без огромен футболен конгрес, тъй като последното им класиране беше на Евро 2004. 

Припомняме, че в първото издание на Лигата на нациите България беше точно най-хубавият втори отбор и това обезпечи място на баражите за Евро 2020, където отпаднахме в полуфиналите от Унгария. 

Баражите ще се проведат сред 21-26 март 2024г. и ще дадат последните три места за Евро 2024. 

Играят се полуфинали и финали на директна елиминация в една среща. Ако не бъде излъчен победител в мача се стига до продължения, а в случай че и те завършат без победител се минава към осъществяване на дузпи. 

На този стадий сигурни за баражите са Полша, Израел, Босна и Херцеговина, Финландия, Грузия, Гърция и Естония, а останалите отбори ще станат ясни до вторник, когато приключват европейските квалификации. 

Ако България се беше класирала за баражите щеше да има за противници Грузия, Гърция и най-вероятно Казахстан, който към момента има късмет и за непосредствено класиране. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР