Мъжкият национален отбор на България постигна трети пореден успех на

...
Мъжкият национален отбор на България постигна трети пореден успех на
Коментари Харесай

3 от 3 за България на IHF Emerging Nations Championship 2019

Мъжкият народен тим на България реализира трети следващ триумф на шампионата по хандбал на разрастващите се народи в грузинската столица Тбилиси. Възпитаниците на Никола Карастоянов завоюваха с 27:19 (12:5) против Нигерия в среща от третия кръг в група " Б " на конкуренцията и дружно с домакина Грузия са водачи в класирането с цялостен актив от по 6 точки.

Хандбалистите ни не оставиха нищо в ръцете на случайността и поеха самодейността от 1-вата минута, като не разрешиха на противника си да поведе нито един път в резултата. В 8-ата минута на втората част състезател на Нигерия получи червен картон за рискови защитни дейности против Кристиян Василев, което на процедура подпечата успеха на българския отбор. В средата на втората част “лъвовете” към този момент водеха с 13 гола разлика (9:22), като съумяха да задържат солидна преднина до самия край.

Приза “Играч на мача” сграбчи Ивайло Костов, който направи невероятни спасявания, с което изцяло заслужи премията. Най-резултатен за успеха над африканците беше Светлин Димитров с 8 попадения, а Кристиан Василев и Бранимир Балчев прибавиха по 5.

След триумфа старши треньорът на България показа: “Беше сложен мач, само че целия тим игра доста добре! Поздравявам момчетата!”
 Следващият дуел на трикольорите е на 12 юни от 15:00 часа българско време, като техен противник ще бъде тимът на Ирландия. Ден по-късно родните хандбалисти ще играят против Грузия.

Първите два тима от групата се класират за полуфиналите на 15 юни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР