Мъжкият национален отбор на България по волейбол запази позиции в

...
Мъжкият национален отбор на България по волейбол запази позиции в
Коментари Харесай

Волейболните национали запазват 30-ото място в световната ранглиста преди олимпийската квалификация

Мъжкият народен тим на България по волейбол резервира позиции в международната класация, която беше оповестена във вторник.

Воденият от селекционера Пламен Константинов състав остава на 30-ото място преди началото на олимпийската подготовка в Сиан, Китай.

" Лъвовете " са с актив от 132.20 точки преди присъединяване си в последния огромен шампионат за годината.

Лидер в класацията е новият европейски първенец Полша с 418.42 точки, следван от Съединени американски щати с 378.90 и международния отличник Италия с 366.02 пункта.



Международната федерация по волейбол (FIVB) обнови и класацията при дамите, в която България губи две позиции и се смъква на 20-о място. Активът на " лъвиците ", водени от селекционера Лоренцо Мичели, е 165.39 точки.

Припомняме ви, че българките към този момент завършиха присъединяване си в шампионатите през 2023 година, откакто се подредиха 7-и в своята група на олимпийската подготовка в Токио, Япония.

На първа позиция в класацията продължава да бъде отборът на Турция с 397.46 точки, следван от олимпийския отличник Съединени американски щати и международния и олимпийски вицешампион Бразилия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР