Мъжкият национален отбор на България по волейбол до 21 години

...
Мъжкият национален отбор на България по волейбол до 21 години
Коментари Харесай

Националите ни по волейбол до 21 г. сразиха Бразилия на приятелския турнир в зала Левски София

Мъжкият народен тим на България по волейбол до 21 години съкруши Бразилия на огромния другарски шампионат в за0ага на „ Левски София ". Нашите нямаха амнистия против именития противник и го победиха с 3:0 (25:21, 25:19, 25:19).

Утре от 16 ч. се изправяме против Съединени американски щати, които по-късно през днешния ден играха втория мач против Иран. В понеделник от 10 ч. пък е мачът ни против персите. Трите тима се готвят за международното състезание в Бахрейн.

Първият гейм започва със страхотна серия от начален удар на Алекс Николов. Бразилците по този начин и не можеха да намерят решение против разнообразието на нашата звезда. Николов остава в България, с цел да се готви с младежкия отбор и няма да взе участие в третия шампионат от Лигата на нациите в Анахайм.

Благодарение на Николов поведохме стремително с 4:0. Бразилия обаче също имаше своите козове. " Селесао " обърна резултата и дръпна с три точки. Следващото тъждество пристигна чак при 13:13. Стартира разменя на точки, до момента в който тимът на нашия треньор Андреа Буратини още веднъж взе задатък. При 23:19 нашите към този момент имаха убеденост, че ще завоюват частта. И го направиха сполучливо с 25:21.

Вторият гейм стартира доста по-равностойно. Двата тима си разменяха точки и никой нямаше преднина с повече от две. Така е до първата третина, когато към този момент нямаше кой да спре България. И още веднъж всемогъщ на терена беше Алекс Николов. Особено при начален удар той тормозеше бразилците и правеше дълги серии. Така геймът беше извоюван още по-лесно – 25:19.

Увереността на българите напълно укрепна. Отличните осъществявания на начален удар помогнаха да сме още по-силни в третата част. Там България стартира стремително и в нито един миг не даде късмет на Бразилия да се върне в дуела. Рано преднината ни стана 10:4 след серия от асове. Нашите играеха с такава лекост, че всичко им се получаваше. От другата страна Бразилия не беше на себе си. При 12:6 допуснахме разпределяне, тъй като „ селесао " направи три следващи точки.

Таймаутът на Андреа Буратини означаваше и спиране на бразилската серия. И означаваше старт на наша. Макар и единствено две следващи, точките бяха задоволителни за връщане на статуквото. Преднината ни бързо стана 17:10. В последна сметка нашите заключиха мача при 25:19.

България показва доста положително лице седмица преди старта на международното състезание. В групата там играем против Канада, Индия и Полша.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР