Мъжкият национален отбор на България по футбол ще се изправи

...
Мъжкият национален отбор на България по футбол ще се изправи
Коментари Харесай

България загрява за Черна гора с контрола срещу Иран

Мъжкият народен тим на България по футбол ще се изправи против Иран в другарска среща. Двубоят на стадион " Христо Ботев " е довечера от 19:00 часа и ще бъде излъчен директно по Българска национална телевизия 3 и онлайн на bntsport.bg . Студийната ни стратегия започва половин час по-рано.

" Лъвовете " бяха покрай успеха в последния си формален мач - европейската подготовка със Сърбия на 20 юни в Разград, само че късен изравнителен гол на " плавите " ни остави без триумф в последните 4 срещи - загуби от Черна гора и Унгария, както и тъждество против 10 от Литва. Последната победа на " трикольорите " е отпреди близо година - на 26 септември, когато отборът ни надигра Северна Македония с 1:0 в Скопие в среща от Лигата на нациите.

Селекционерът на България Младен Кръставич разгласи в началото група от 25 футболисти за контролата с Иран и евроквалификацията с Черна гора, като в нея попаднаха Димитър Митов (Сейнт Джонстън), Симеон Петрво (ЦСКА 1948), Димо Кръстев (Катандзаро), Лукас Петков (Гройтер Фюрт) и Преслав Боруков (Арда). Впоследствие бранителят на Левски Кристиан Димитров смени Петко Христов в защитата поради здравословни проблеми. Нападателят на Спарта Прага Мартин Минчев пък бе освободен от лагера на националите поради контузия, като на негово място не бе извикан заместител.

Главен арбитър на инспекцията с иранците, които отпаднаха още в груповата фаза на международното състезание в Катар, ще бъде сърбинът Лазар Лукич. Помощници на рефера ще бъдат сънародниците му Драган Богичевич и Боян Банович, а четвърти съдия е българинът Кристиян Колев. Двубоят на България е генерална подготовка за националите преди гостуването на Черна гора в европейска подготовка в неделя, 10 септември, от 19:00 часа. Отборът ни е 4- в група " G " с актив от 2 точки от 4 изиграни мача - черногорците са 3-и с 4 пункта и имат дуел по-малко от " лъвовете ".

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР