Мъжкият национален отбор на България по баскетбол ще изиграе следващите

...
Мъжкият национален отбор на България по баскетбол ще изиграе следващите
Коментари Харесай

Балтийско предизвикателство за България през февруари

Мъжкият народен тим на България по баскетбол ще изиграе идващите си два мача от квалификациите за ЕвроБаскет 2022 в латвийската столица Рига, заяви локалната федерация. ФИБА Европа е гласувала доверие на балтийската страна, като провеждането на февруарския прозорец ще бъде още веднъж под формата на " балон ", както беше и в Сараево.

„ Нямаше доста съмнения за кого да е семейството. Латвия по стратегия в този прозорец имаше две семейства, по тази причина „ балонът “ е при тях “, показа президентът на БФБ Георги Глушков.

FIBA bubble hosts in February (2/2)

Group E: Tbilisi (Finland, Serbia, Georgia, Switzerland)
Group F: Kyiv (Slovenia, Hungary, Ukraine, Austria)
Group G: Podgorica (France, Germany, Great Britain, Montenegro)
Group H: Riga (Bosnia & Hercegovina, Latvia, Bulgaria, Greece)
— Donatas Urbonas (@Urbodo)
По този метод България ще изиграе мачовете си против Латвия и Босна и Херцеговина надлежно на 20 и 22 февруари. Както е известно, победа против латвийците ще изпрати " лъвовете " на ЕвроБаскет 2022.

Гърция и Босна и Херцеговина към този момент продупчиха билетите си за финалите на шампионата на Стария континент, откакто и двата отбора са с баланс 3-1 и заемат първите две места в подреждането на група " H ". България и Латвия ще се борят за последната квота от групата. Двата отбора са трети и четвърти с актив от 1-3, само че националите ни имат превес поради успеха си в директния мач в " Арена Ботевград " със 110:104 през февруари тази година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР