Мъжкият баскетболен тим на Черно море Тича най-вероятно ще прекрати

...
Мъжкият баскетболен тим на Черно море Тича най-вероятно ще прекрати
Коментари Харесай

Баскетболния Черно море Тича пред закриване

Мъжкият баскетболен отбор на " Черно море Тича " най-вероятно ще приключи съществуването си. Комисията „ Младежки действия и спорт “ при Община Варна отхвърли предлагането за финансова поддръжка на клуба с 5 гласа " за " и 7 въздържали се. Така настояването за помощ не можа да стигне до комисия " Финанси и бюджет ", което значи провал за професионалния мъжки баскетбол в града.

Клубният президент Георги Ганчев, дружно с треньора Дани Клечков и неговия асистент Кирил Петров обясниха обстановката пред медиите. „ Неясни претекстове за това решение, Не ми дадоха думата за пояснение - сподели Ганчев. - Юношите старша възраст би трябвало да гостуват в Стара Загора тази неделя, само че няма да пътуват. Нямаме пари. Обещанията на Община Варна и персонално на кмета Иван Портних останаха в нищото. Не мога да проумея, по какъв начин тъкмо спортната комисия ще ни спре от опция за финансиране. Точно те би трябвало да оказват помощ на спорта “.
Подрастващите в клуба имат присъединяване на финали. Предстоят 9 финални шампионата, като има и домакинство във Варна. Всичко това също е под голяма опасност да се състои, обясниха от клуба. Детско юношеската школа на клуба съвсем несъмнено също ще претърпи неуспех и отсега нататък родители би трябвало да финансират присъединяване на подрастващите баскетболисти във финалните шампионати.

Така мачът от постоянния сезон на НБЛ сред " Черно море Тича " и " Рилски състезател " може да се окаже последният в историята на един от най-успелите тимове в историята на българския баскетбол. Варненският клуб е троент първенец и четирикратен притежател на Купата на България. През последните 40 години " Черно море Тича " е единственият отбор който постоянно е взел участие в елита на България.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР