Мъжката репродуктивна система може да бъде повлияна от COVID-19. Това

...
Мъжката репродуктивна система може да бъде повлияна от COVID-19. Това
Коментари Харесай

Коронавиусът повлиява в някой случай на мъжката репродуктивна система

Мъжката репродуктивна система може да бъде повлияна от COVID-19. Това демонстрира изследване, оповестено в профилираното здравно издание The Lancet, предизвестяват от Министерството на здравеопазването.

Нарушение на сперматогенезата се следи при пациенти с COVID-19, което може да бъде отчасти обяснено с нараснал имунен отговор в тестисите. Вирусът SARS-CoV-2 доближава до мъжките полови жлези и оказва въздействие и върху тях, демонстрира изследването.

Според представени в изданието проучвания се следи доста влияние на вирусът на SARS-CoV-2 върху репродуктивната функционалност на мъжете, включващо нарушена сперматогенеза и намален брой сперматозоиди, възпалителни процеси на половата система, обстоятелства говорещи за възможност от функционално увреждане на половата система в резултат на плевел имунен отговор.

Проучването е осъществено за да се дефинира въздействието на инфекцията със SARS-CoV-2 върху фертилитета на мъжете. В проучването са представени данни за изтъняване и на семенните каналчета.

Нарушение на сперматогенезата се следи при пациенти с COVID-19, което може да бъде обяснено отчасти вследствие на нараснал имунен отговор в тестисите. Освен това при някои пациенти, прекарали COVID-19 се следи положение на автоимунен орхит. Необходими са по-нататъшни проучвания за изследване на обратимостта на функционалното дисфункция и създаването на лекуване, отбелязва проучването.

Репродуктивната система при мъжете е уязвима при вирусни инфекции и по време на предходни талази на вирусни инфекции са отбелязвани разнообразни типове влияние върху репродуктивните функционалности на мъжете.

Повишен брой апоптотични кафези са следени в тестисите на пациенти с COVID-19 спрямо мъже на същата възраст, които не са прекарали коронавирусна зараза, отбелязва проучването. В съпоставяне с контролната група, тяхното междинното съответствие е 2,95 пъти.

Още от експлоадирането на пандемията на COVID-19 са извършени няколко изследвания с съществена цел проучването на механизма на протичането на болестта, определящи лечебния метод и тактики за ограничение на разпространяването на заболяването.

От първостепенно значение е да се дефинират количествено вероятните неподходящи резултати, в това число и върху мъжката репродуктивна система, което остава от значително значение за клиницистите. Няколко съществуващи фактора оказват негативно влияние върху фертилитета при мъжете, което се потвърждава посредством внезапно намаление на броя и качеството на сперматозоидите.

Констатациите в изследването демонстрират, че мъжката репродуктивна система може да бъде уязвима при COVID-19. Това значи да се придаде значение на използването на спомагателни грижи в региона на репродуктивното здраве при мъже, инфектирани с COVID-19.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР