Мъжете се ориентират по-добре от жените по карти не заради

...
Мъжете се ориентират по-добре от жените по карти не заради
Коментари Харесай

Учени обясниха защо мъжете разчитат карти по-добре

Мъжете се ориентират по-добре от дамите по карти не поради разлики в мозъка, а поради игрите, с които са се забавлявали като деца, написа в. " Дейли мейл ".

Конструкторите „ Лего " и видео игрите оказват помощ на момчетата да мислят друго от девойките, които избират кукли. Четенето на карта е обвързвано с пространствени умения, а те се развиват в играта с конструктори.

Разликата в ориентирането по карта при мъжете и дамите е демонстрация на " дребна биологическа разлика първоначално, която се е нараснала от цяла гама друг опит ", сподели Джина Рипон, професор по когнитивна образна диагностика от университета " Астън " в Бирмингам. Тя е уверена, че стандартът с картите би трябвало да бъде осъвременен.

" Пространствените умения напълно не са златен стандарт в доказателство, че разликите в пристрастеностите сред мъжете и дамите се дължат на другата биология. Те дават обстоен материал за проучване на силата на околния свят за оформяне на такива умения ", споделя тя.Миналата година проучване сподели, че дамите от страни, в които се вършат старания за тъждество на работното място, като Англия, Австралия и Съединени американски щати, се ориентират по-добре от посестримите им в общества, където тяхната роля е по-традиционна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР