Мъжете са от Марс, а жените от Венера. Схващане, което

...
Мъжете са от Марс, а жените от Венера. Схващане, което
Коментари Харесай

Нещата, на които жените обръщат внимание, а мъжете – не

Мъжете са от Марс, а дамите от Венера. Схващане, което се повтаря и до през днешния ден, само че в действителност ли сме чак толкоз разнообразни, че да сме от разнообразни светове? Може би не съответно във всичко, само че ето някои неща, по които се разграничаваме.

Емоционалното положение
Жените са по-склонни да обръщат внимание на страстите си, а неведнъж и правят значително неща под въздействието им. Стереотипът за мъжете, че би трябвало да бъдат мощни и да не демонстрират уязвимост, изиграва огромна роля. Те избират повече да прикриват възприятията си, като по този начин, при разлъка да вземем за пример, им лишава повече време да продължат напред.

Чистотата
Едва ли някой ще се изненада, само че дамите държат повече на чистотата, в сравнение с мъжете. Това може да се дължи на обстоятелството, че нежният пол е по-склонен да вижда елементи.

Детайлите
Мъжът схваща и прави оценка обстановката в целокупност, а дамата по-скоро концентрира вниманието си към детайлите. Благодарение на своята бдителност дамата е по-склонна да забележи детайлности, на които мъжът няма да обърне внимание.

Интуицията
Няма по какъв начин да не споменем женската вътрешен глас. Когато нещо не е наред, нямаш доказателства, само че го усещаш с цялото си създание. И постоянно се оказваш права – в 90% от случаите. Както е споделил Ръдиарт Киплинг: “Женската вътрешен глас има по-голяма акуратност, в сравнение с мъжката увереност”.

Правилата
Жените са по-склонни да следват разпоредбите и да се преценяват с тях. За разлика от тях, мъжете са по-склонни към нововъведение. В това се показва и разликата, че дамите са по-изпълнителни, а мъжете – по-предприемчиви и склонни на повече опасности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР