Мъжете по-дълго лентяйстват, в миналото е било привилегия само на

...
Мъжете по-дълго лентяйстват, в миналото е било привилегия само на
Коментари Харесай

Днес е Световен ден на мързела, оказва се, че е заразен

Мъжете по-дълго лентяйстват, в предишното е било привилегия единствено на богатите
С чиста съвест през днешния ден може да заявите на шефа си, че няма да си помръднете пръста за нищо, тъй като е Световен ден на мързела. А девизът на празнуващите е: “Нека се отдадем на безбрежна леност и дано мозъкът и тялото ни бъдат мързеливи през целия ден. Нека този ден не вършим нищо ”. Този по този начин прекрасен празник се отбелязва повече от 100 години, само че евентуално от мързел никой не си е направил труда да запише от кой момент тъкмо.

Църквата дефинира мързела като смъртен грях, до момента в който в предишното е бил привилегия единствено за богатите. Почитащите днешния ден настояват, че постоянно може да бъде открит нов, още по-добър метод на нищоправене. Освен това употребяват мотива, с цел да си дадат равносметка какъв брой са мързелували през миналата година. Твърди се, че с помощта на мързела са изобретени извънредно значими неща, които икономисват в днешно време много старания. Не е нужно да се отива до тв приемника всякога, когато желаеме да сменим канала, тъй като си имаме отдалечено. Катеренето на стълби си спестяваме с асансьори и ескалатори. Ужасно досадното миене на чинии и прането на ръка си спестяваме с помощта на миялнята и пералнята. Не е нужно и да простираме, когато разполагаме със сушилня. Примерите са безчет.

Ако през днешния ден сте единственият човек в офиса, който уважава този празник, бъдете сигурни, че бързо ще се появят съидейници. Защото френски учени са открили, че мързелът е инфектиран. Според английско изследване пък хората дефинират мързеливите неделни дни измежду най-важните и значими неща.

Американците вършат още по-задълбочени проучвания във връзка с лентяйството и стигат до извода, че по-умните са по-мързеливи. Причината била, че се отегчават по-трудно и отделят повече време за размисли. Оказва се също, че мъжете по-трудно излизат от положение на лентяйство.

Когато питате свои другари какво вършат, евентуално неведнъж сте чували: “Нищо, на работа съм ”. И не ви лъжат, доста хора в действителност прекарват безгрижни дни с нищоправене на работното си място. В тези случаи работодателите са съветвани да излекуват мързела с няколко дни отпуск, промяна на работната конюнктура или повишение на мотивацията. Ако това не помогне, уволнението сигурно ще излекува мързела.

Обилното хранене денем също провокира мързел. Когато приемате ястия с висок гликемичен показател, ви се доспива и даже да сте на работа, се чудите къде да опънете снага най-малко за малко. В този случай тялото се пробва да се освободи от токсините и води до заспалост.

Естествено, освен хората обичат да мързелуват, вършат го и домашните любимци. Най-ленив измежду кучетата е британският булдог. След него са френският булдог, булмастиф и мопс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР