Мъжете, които приемат Виагра за лечение на еректилна дисфункция, може

...
Мъжете, които приемат Виагра за лечение на еректилна дисфункция, може
Коментари Харесай

Виагра понижава риска от смърт при мъжете

Мъжете, които одобряват Виагра за лекуване на еректилна дисфункция, може да се спасят от ранна гибел, сочат резултатите от неотдавна оповестено наблюдателно изследване.

Финансирано от фармацевтичната компания Sanofi, изследването преглежда 14-годишни медицински досиета на повече от 23 000 американски мъже, на които е бил постановен инхибитор на фосфодиестераза вид 5 (PDE-5i), като да вземем за пример необятно публикуваното лекарство за еректилна дисфункция Виагра. Анализът съпоставя данните за здравословното положение с тези в досиетата на 48 000 мъже, на които не е предписано сходно лекарство.

Установено е, че мъжете в изследването, които са приемали PDE-5i, са с 39% по-малка възможност да умрат от сърдечносъдови болести, в сравнение с тези, които не са имали данни за рецепта. Освен това вероятността те да умрат от каквато и да е причина е с 25% по-малка, а вероятността да получат сърдечен случай, като да вземем за пример инфаркт или инсулт, е с 13% по-малка. Мъжете, които са приемали по-висока кумулативна доза PDE-5i, са били по-добре предпазени от сърдечни болести, в сравнение с мъжете, които са приемали по-ниска доза.

" Инхибиторите на фосфодиестераза вид 5 са освен безвредни, само че може да имат значими кардиопротективни свойства ", обявиха откривателите. " Тези констатации допускат незабавна нужда от осъществяване на съответно захранвано, проспективно рандомизирано плацебо-контролирано изследване. "

Доказано е, че виаграта е дейно средство и за лекуване на белодробна артериална хипертония и през 2005 година е утвърдена от FDA за това свидетелствуване под комерсиалното название Revatio. (При хората с това заболяване артериите сред сърцето и белите дробове се запушват, което покачва кръвното налягане и натоварва повече дясната страна на сърцето). /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР