Мъжът, задържан за убийството на шестима души и раняването на

...
Мъжът, задържан за убийството на шестима души и раняването на
Коментари Харесай

Син на кандидат-кмет, богата банкова сметка и фен на Тръмп. Кой е Робърт Кримо?

Мъжът, арестуван за убийството на шестима души и раняването на над 20 други по време на церемониал на 4 юли в Хайланд Парк, е Робърт Кримо Трети.

Той е рапър със относително сполучлива музикална кариера с 16 000 слушатели на месец в Spotify и банкова сметка от над $100 000. Отявлен последовател на Доналд Тръмп.
Планирано ли е нападението?
Под псевдонима Awake the Rapper Кримо е разгласил в обществените мрежи десетки видеоклипове и песни, някои от които злокобни и изпълнени с принуждение. Единият от тях включва рисунка, на която той стреля по хора, а на различен клип той разхвърля патрони по пода на класна стая.

След нападението в Хайланд парк, рап кариерата на Кримо закупи още веднъж голяма популярност, макар че клиповете му неотложно бяха отстранени от мрежите.

През 2020 година Кримо е сниман да участва на протест на Доналд Тръмп. На друга фотография, се вижда завит в знамето на някогашния президент.
Родители
Страницата на обвинения в IMDb го разказва като дете, израснало в италианско-американско семейство в Хайланд Парк, Илинойс.

Неговият татко Боб-старши, на 58 години, е притежател на два ресторанта в града. Любопитен факт е, че през април 2019 година бащата на Кримо се кандидатира за кмет на Хайланд Парк, само че изгубил изборите от сегашния кмет на града – Нанси Ротеринг.

Майка му Дениз Песина, на 48 години, пък е била задържана по съмнение за домашно принуждение. В момента е мормон. Кримо има още брат и сестра. Семейството живее в значителен разкош в Хайланд – в къща за $425 000.
Същевременно Американският президент Джо Байдън сподели, че той и брачната половинка му са “шокирани от лишеното от смисъл принуждение с потребление на огнестрелно оръжие” в предградието на Чикаго.

Байдън сподели, че в диалог с губернатора на щата Илинойс и с кметицата на град Хайлънд парк “е предложил всестранна поддръжка от страна на федералните власти”.

Байдън напомни, че наскоро е утвърдил редица законодателни начинания, призвани да предотвратят произшествия с потребление на огнестрелно оръжие. Той даде обещание в изказване “да не се предава в битката против епидемията от принуждение, обвързвано с потребление на огнестрелно оръжие”.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР