Мъжът, за когото беше съобщено, че умишлено се е врязал

...
Мъжът, за когото беше съобщено, че умишлено се е врязал
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на мъжа, врязал колата си в хора в Мелбърн

Мъжът, за който беше обявено, че съзнателно се е врязал в пазаруващите на оживена комерсиална улица в австралийския град Мелбърн, бе упрекнат в опит за ликвидиране и държание, застрашаващо живота на близките, съобщи Ройтерс.

Случаят от четвъртък беше второто тежко нахлуване с автомобил за тази година във втория по величина австралийски град. Полицията съобщи, че след разпит е обвинила някогашния емигрант от Афганистан Саид Нури. Още преди този момент бе декларирано, че става дума за "преднамерено действие ".

Според полицията за 32-годишния Нури се знае, че е имал душевен проблеми и е употребявал опиати, само че тя не счита, че офанзивата е обвързвана с тероризъм. Полицията подозира, че Нури е карал колата и съзнателно с огромна скорост се е врязал в пешеходците на едно от най-оживените кръстовища в централния настоятелен регион на Мелбърн.

Днес Нури се яви в съда, където му беше наложена мярка "задържане под стража ". Следващото съвещание ще е в сряда. Съдът постанови и да му бъде направена психиатрична експертиза.

През последните няколко години ислямисти на няколко пъти използваха коли, с цел да атакуват хора в Европа и Съединени американски щати.
Милион и едно стремежи

През януари шест души починаха в центъра на Мелбърн, прегазени от автомобил. И тогава полицията изключи разновидността, че става дума за тероризъм. След този случай в центъра на града бяха сложени 140 бетонни загради.

Премиерът на австралийския щат Виктория Даниъл Андрюс съобщи, че 12 души остават в болница, в това число трима, които са в тежко положение, и заяви, че ще има засилено полицейско наличие по време на събития и прояви в Мелбърн в идващите дни с огромни скупчвания на хора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР