Мъжът, прострелял в гръдния кош свой опонент при конфликт между

...
Мъжът, прострелял в гръдния кош свой опонент при конфликт между
Коментари Харесай

След кървавия скандал в Асеновград: Стрелецът остава в арест...

Мъжът, прострелял в гръдния панер собствен конкурент при спор сред два ромски рода в Асеновград, ще чака старта на процеса против него в ареста. Магистратите от Апелативния съд са взели най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него.

Припомняме, че кървавата свада породи на 16 декември. При нея имаше тежко ранен от изстрел с военен револвер в гръдния панер, както и ранена полицайка. Простеляният претърпял животоспасяваща интервенция. Заради случая, пловдивската полиция организира акция " почит " в Асеновград.

Делото в Апелативния съд е формирано по тъжба на стрелеца, който твърди, че револверът не е негов и не е създател на прострелването.

След като се срещнаха с жалбата, с доказателствата по делото и изслушаха доводите на страните, апелативните съдии решиха, че има показания на очевидци, които настояват, че точно арестуваният е създател на действието. 

По делото е налично и умозаключение на физико-химическа експертиза, от която се открива, че по облеклата и по ръцете на стрелеца, са открити микрочастици, които по състав подхождат с частиците, открити в цевта на револвера, конфискуван от местопроизшествието, с който са били възпроизведени изстрелите.

И двете обвинявания са за тежки умишлени закононарушения, като наказването за опит за ликвидиране е отнемане от независимост от 10 до 20 години. Съдебното минало на задържания е обременено, защото от свидетелството му за съдимост е видно, че е бил съден и преди. За това съдът реши, че при по-лека мярка за неотклонение има заплаха да извърши закононарушение.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР