Мъжът, открил стрелба на фестивал в американския щат Калифорния, изглежда

...
Мъжът, открил стрелба на фестивал в американския щат Калифорния, изглежда
Коментари Харесай

Стрелецът от Калифорния е публикувал снимки в Инстаграм в деня на нападението

Мъжът, разкрил пукотевица на фестивал в американския щат Калифорния, наподобява е разгласил две фотоси в обществената мрежа Инстаграм в деня на нападението, едната от които минути преди офанзивата, съобщи Асошиейтед прес.

Полицията сподели, че Сантино Уилям Лиган е умъртвил трима души и е ранил 12 на Фестивала на чесъна в Гилрой през вчерашния ден.

В изтрития след това профил на стрелеца в Инстаграм се споделя, че той е италианец и иранец. Профилът демонстрира две фотоси, оповестени от Лиган.

На едната, която е качена по-рано, е изобразен анимационният воин, прочут като мечето Смоуки (Smokey the Bear), стоящо пред табела " огнеопасно ". В заглавието Лиган приканва да се чете " Мощта е право " (Might is Right), книга, оповестена през 19 в.

Мизогиничната и антисемитска творба е употребена в екстремистки уеб сайтове от неонацисти и последователи на теорията за предимство на бялата раса, отбелязва Асошиейтед прес.

Втората фотография е качена броени минути преди стрелбата и е от самия фестивал, предава Българска телеграфна агенция.

Кметът на Гилрой Роланд Веласко сподели, че градът ще скърби поради нещастието, само че ще я преодолее.

Той съобщи на конференция, че насилието с огнестрелни оръжия е зараза в Съединени американски щати и че е " повече от тъпо ", че събитие като Фестивалът на чесъна в Гилрой е станало цел на нахлуване.

Според полицията стрелецът е бил въоръжен с автомат " АК-47 ", добит законно този месец в щата Невада, уточни ТАСС, като се базира на телевизия Си Ен Ен.

 

The murderer in Gilroy is named Santino William Legan. He’s Iranian and hates “Mestizos ”. https://t.co/zwZOvh1d8Rpic.twitter.com/O2CUr0fNHO

— Real Jose Galvan (@Jose_Galvan) July 29, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР