Мъжът, нападнал пътници във влак на градската железница в Токио

...
Мъжът, нападнал пътници във влак на градската железница в Токио
Коментари Харесай

Нападателят от метрото в Токио искал да убива "щастливи жени"

Мъжът, нападнал пасажери във трен на градската железница в Токио в петък, се е предал на полицията, заяви в събота организация „ Киодо “.

36-годишният Юсуке Цушима влезнал в магазин и споделил на продавачката, че той е „ виновникът за случая, за който се приказва по новините и се е уморил да бяга “.

По-късно хипотетичният причинител на офанзивата обяснил нападението в метрото с желанието да убива „ щастливи дами “.

„ Преди към шест години се почувствах като че ли желая да умъртвявам дами, които наподобяват щастливи. Нямаше значение кого, просто желаех да убия доста хора “, споделил Цушима, представен от японски медии.

Цушима декларирал, че е направил офанзивата в метрото, тъй като там ще има доста хора, които нямало по какъв начин да избягат.

Помолена да разяснява, полицията съобщи, че няма какво повече да показа като детайлности по случая.

Полицията арестува 36-годишния мъж, откакто в петък вечерта локално време атакува с нож хората във трен по линията „ Одакю " в западната част на града. При офанзивата бяха ранени 10 души. Едната от жертвите, студентка, е тежко ранена, а останалите са с леки пострадвания.

В Япония насилствените закононарушения са необичайност, само че имаше вълна от набези с нож, при които причинителите бяха непознати на жертвите. При сходен случай през 2019 година мъж нападна група ученички на спирка в Кавасаки, при което бяха убити двама души.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР