Мъжът крещял да шофьора да кара по-бързо, удрял с ръце

...
Мъжът крещял да шофьора да кара по-бързо, удрял с ръце
Коментари Харесай

Обвиниха мъжа, ударил шофьор и блъскал по кабинката на тролей в София

Мъжът крещял да водача да кара по-бързо, удрял с ръце и крайници по стъклото на кабинката на водача и нанесъл удари с ръце по главата на водача
Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 25-годишен мъж за хулигански дейности и разваляне на тролейбус в София. 

На 23.10.2023г. към 10,00 часа в гр. София, обвиненият В.С. бил в тролейбус, движещ се по линия №1 от спирка НДК към спирка бул. „ Прага “, когато направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред – крещял на лидера на тролейбуса да кара по-бързо, удрял с ръце и крайници по стъклото на кабинката на водача и нанесъл удари с ръце по главата на водача. Деянието по своето наличие се отличава с изключителна смелост, защото е основало предпоставки за нарушение на сигурността на пасажерите. Обвиняемият В.С. незаконно е развалил тролейбуса, който е благосъстоятелност на Столичен градски превоз, като с глава е счупил стъклото на кабинката на водача.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 325, ал.2, вр.  ал.1 от Наказателен кодекс и по чл.216, ал.1 от Наказателен кодекс, за който се планува наказване „ отнемане от независимост “.

В.С. е направил действието, до момента в който е бил в изпитателен период на предишно наказание. Предвид опцията да извърши друго закононарушение, той е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР