Мъжът, който застреля японския премиер Шиндзо Абе, би ядосан на

...
Мъжът, който застреля японския премиер Шиндзо Абе, би ядосан на
Коментари Харесай

Мъжът, който застреля Шиндзо Абе, бил ядосан на религиозна група

Мъжът, който простреля японския министър председател Шиндзо Абе, би сърдит на религиозна група. Той вярвал, че някогашният японски водач е бил обвързван с религиозна група, която упреквал за финансовия фалит на майка си. Убиецът прекарал месеци в обмисляне на нападението със самоделно оръжие, заяви през днешния ден полицията пред локалните медии, съобщи Българска телеграфна агенция като цитира Ройтерс.

Тецуя Ямагами, незает 41-годишен мъж, разпознат като обвинен в ликвидиране през вчерашния ден, откакто мъж беше забелязан във видеоклипове, показвани неведнъж по японската телевизия, по какъв начин умерено доближава откъм гърба към най-дългогодишния министър председател на Япония и стреля по него.

Слаб, с прошарена коса, обвиненият е забелязан да излиза на пътя зад Абе, преди да създаде два изстрела с 40-сантиметров оръжие, увито с черна лента. Полицията се оправя с него на място незабавно след случая.

Ямагами е бил отшелник, който не отговарял когато някой го пита нещо, описват негови съседи пред Ройтерс. Той вярвал, че Абе е насърчил религиозна група, поради даренията на която майка му е банкрутирала, оповестява организация Киодо, базирайки се на източници от следствието.

" Майка ми се забърка в една религиозна група и аз се възмутих от това ", цитират Kиодо и други локални медии думите на Ямагами пред полицията. Полицията в Нара отхвърля да разяснява детайлностите за претекстовете или подготовката на Ямагами, обявени от японските медии.

Медиите не посочват името на религиозната група, за която се оповестява, че е разгневила стрелеца.

Ямагами, който е сглобил оръжието от елементи, закупени онлайн, прекарал месеци в обмисляне на нападението, като даже посещава други срещи на Абе по време на акцията, в това число и ден по-рано на към 200 км. от мястото на случая, оповестяват медиите.

Той е обмислял бомбена офанзива, преди да избере револвер, твърди телевизия Ен Ейч Кей.

Заподозреният е разказал на полицията по какъв начин е направил револвера с елементи, които е купил онлайн, заяви Ен Ейч Кей.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР