Мъжът, който се барикадира в столичния квартал Люлин, директно ще

...
Мъжът, който се барикадира в столичния квартал Люлин, директно ще
Коментари Харесай

Барикадиралият се в Люлин отива директно в затвора

Мъжът, който се барикадира в столичния квартал „ Люлин ”, непосредствено ще влезе в пандиза, с цел да излежи присъдите, които вече има. Това обясниха от прокуратурата. 

Административният началник на Софийската районна прокуратура Невена Зартова изясни, че Петър Колев е с влезнала в действие присъда от 14 април 2020 година за закана за ликвидиране и безчинство. Със същата присъда съдът е постановил да бъде въведена в осъществяване и още една по-стара от 2015 година, която е за владеене на наркотични субстанции – кокаин. Общо е наказан на отнемане от независимост в размер на 3 г и 6 месеца.

Петър Колев е разгласен за общодържавно търсене през лятото на 2020 година по-късно е издадена и европейска заповед за арест и непосредствено е разгласен за търсене от Интерпол.

„ На 23 април тази година откакто е карал, не е подал мигач, след излизане от тунела на „ Люлин ”. Полицаите се пробвали да го спрат, само че той не се е подчинил, а избягал. Малко по-късно блъснал таксиметров автомобил, в който се опитвал да се качи пешеходец ", изясни Зартова.

Катастрофата е станала в квартал „ Борово ", уточни директорът на Столична дирекция на вътрешните работи комисар Калоян Милтенов. 

„ Нанесена е телесна щета на пешеходеца, сега той е в болница, в тежко положение и с заплаха да изгуби единия си крайник ”, изясни Зартова.

Започва следствие на злополуката и полицията стига до лицето, което е вписано в документа за механически обзор на автомобила. Той е арестуван за 24 часа и разпитан като очевидец. Казал, че не е управлявал автомобила на въпросната дата, а зад кормилото е бил неговия вуйчо – обвиненият Петър Колев.

Оттам проверяващите стигат и до адреса, на който Колев обитава. След като полицията отива да го потърси, се стига до барикадирането.

„ Постъпи оперативна информация, че лицето е въоръжено и рисково при задържане. Затова се наложи потреблението на профилирания отряд за битка с тероризма ”, изясни Милтенов.

След към 2 часа договаряния обаче мъжът се е предал.

„ Лицето е живяло на голям брой адреси в София, като наемател. Жилищата са наемани от майка му ”, сподели Милтенов, обяснявайки за какво до момента не е бил открит.  

Вече са му повдигнати обвинявания за 3 закононарушения - за причиняване на ПТП с потърпевшо лице, несъблюдение на полицейско предписание, държане на огнестрелно оръжие без надлежно позволение.

„ Към момента няма нужда и няма да бъде арестуван с прокурорско предписание на 72 ч, защото още през днешния ден ще бъде наведен в пандиза, с цел да излежи присъдата си ”, изясни Зартова.

Според държавното обвиняване Колев е имал 2 револвера Glock  – единият е нелегално регистриран, а другият не е регистриран на негово име.

Заканата за ликвидиране, по която е наказан, е отправена против клиент на заведение в София. Става въпрос за жена, обясниха още от прокуратурата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР