Мъжът, който рани снощи с нож пътник във високоскоростен влак

...
Мъжът, който рани снощи с нож пътник във високоскоростен влак
Коментари Харесай

Застреляният снощи нападател с нож във влак в Германия е бил бежанец от Еритрея


Мъжът, който рани нощес с нож пасажер във високоскоростен трен в Германия и бе убит, е бил емигрант от Еритрея, съобщи ДПА в четвъртък.

Двайсет и четиригодишният мъж бил пристигнал в Германия от Австрия през септември 2015 година

Според полицията няма данни нападението с ножа да е било терористичен акт.

Мъжът е получил бежански статут в Германия по филантропични, политически или други съображения, споделиха източници на ДПА от силите за сигурност, без да дадат детайлности.

Той влезнал в спречкване с другия пасажер, след което го намушкал. Не е ясно за какво е зародил разногласието, с какво се е занимавал раненият, нито дали са се познавали.

Намушканият мъж е 35-годишен.

По-рано полицията удостовери, че нейна служителка е застреляла причинителя, откакто той намушкал и ранил човек във трен на централната гара в близкия до границата с Дания град Фленсбург.

Двайсет и двегодишната полицайка, която застреляла нападателя, била в служебна униформа, само че в този миг не била на работа. Тя също била във влака и реагирала, откакто хора от личния състав на влака потърсили помощ.

Според Асошиейтед прес при намесата си полицайката също била ранена.

Влакът пътувал от Кьолн за Фленсбург през Хамбург.

След снощния случай немският железопътен транспортьор " Дойче бан " опразни гарата, а железопътното придвижване беше нарушено в продължение на няколко часа.

Полицията и прокуратурата проверяват случая.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР