Мъжът, който навръх Нова година стреля от балкона си и

...
Мъжът, който навръх Нова година стреля от балкона си и
Коментари Харесай

Перманентно пиян и безработен: Стрелецът от Ловеч излъгал, че е...

Мъжът, който точно на Нова година стреля от балкона си и рани в гърба жена, до момента в който играе хоро в Ловеч, е схванал какво е сторил чак на идващия ден, откакто трезвен, написа в. "Телеграф ".

Той незабавно разглобил противозаконната си пушка и я скрил в гориста околност край Ловеч. Излъгал служителите на реда, че я е изхвърлил в близка кофа за отпадък, с цел да ги обърка.

Криминалистите късно нощес откриха незаконното оръжие, което е газово-преработено в бойно. 46-г. Христо бе задържан в четвъртък през нощта в жилището му. Повдигнати са му две обвинявания и е оставен за 72 часа в ареста, след което ще му бъде гледана мярката за неотклонение.

Жертвата му - 42-г. Теодора Тодорова, е в устойчиво положение, само че патронът - 22-ри диаметър, още е в нея и най-вероятно лекарите в никакъв случай няма да решат да го извадят, с цел да не обиден нерв, споделиха те.

Пияният и несъответстващ Христо решил да гърми към 40 мин. след среднощ. Порканият гръмнал два пъти и се прибрал, а след това задремал. Чак на другия ден трезвен, видял новините и схванал какво е сторил. Изплашил се, разглобил оръжието и го скрил. Това обаче не спряло проверяващите. Те незабавно почнали да търсят видеозаписи и очевидци.

В същото време опитни криминалисти определили от кое място най-вероятно е бил изстрелян патронът, уцелил Теодора в гърба. Така се насочили към тъкмо избран блок. След това съумели да смалят периметъра и обрисували два-три етажа, чието разположение на балконите съответствува с ъгъла и посоката на стрелбата.

След няколко дни денонощна работа ченгетата съумели да стигнат до причинителя. Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков акцентира, че задържането е станало с помощта на високия професионализъм, който са показали чиновниците на локалното полицейско ръководство и регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи, както и на ГДНП.

"Направил единствено частични признания, само че поради замъгленото му схващане по време на закононарушението ще се работи в допълнение с него ", добави той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР