Мъжът, който е заснет преди години като голото бебе на

...
Мъжът, който е заснет преди години като голото бебе на
Коментари Харесай

Бебето от обложката на албум на Нирвана поднови иска си срещу групата

Мъжът, който е сниман преди години като голото бебе на обложката на албума " Nevermind " на " Нирвана " от 1991 година, внесе още веднъж желае си против групата с обвиняване за полова употреба, откакто по-рано арбитър отхвърли първичната му тъжба, оповестиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Ищецът Спенсър Елдън е подал в съд в Лос Анджелис поправения си иск, в който твърди, че " сластното изображение " на корицата на албума всъщност е " детска порнография ", с чиято помощ групата е спечелила десетки милиони долари за негова сметка.

Сред 10-имата ответници са барабанистът на " Нирвана " Дейв Грол, басистът Крист Новоселич, Кортни Лав, вдовицата на фронтмена Кърт Кобейн, фотографът Кърк Уедъл и няколко звукозаписни компании. Елдън желае от всеки от тях минимум 150 000 $ обезщетение.
Елдън е сниман за корицата на албума, когато е четиримесечно бебе, което плува голо към банкнота на рибарска кукичка. Той твърди, че изображението му е предизвикало " доживотни вреди ".

Елдън внесе редактираната си тъжба девет дни откакто арбитър отхвърли първичната версия на желае му от август предходната година с аргумента, че отбраната му не е дала отговор в период на възраженията на обвинените.

Адвокатите на " Нирвана " внесоха искане жалбата да бъде отхвърлена, защото е заведена много след 10-годишния интервал на отминалост, очакван от един от законите, на които стъпва желае, а различен представен закон не е бил в действие през 2003 година и не е с назад деяние.

" Елдън в продължение на три десетилетия се е възползвал и печелил като звезда, представяйки се като " бебето Нирвана ", се споделя в причините на юристите на " Нирвана ". " Той театралничи неведнъж във възстановка на фотографията от корицата на албум против възнаграждения, името на албума " Nevermind " е татуирано върху гърдите му, взел участие е в телевизионно токшоу, облечен в костюм, който имитира голо тяло като подигравка на облика от фотографията, продава в eBay копия от корицата на албума със собствен подпис и е употребявал връзката си с албума, с цел да притегля дами ".

Новият иск включва декларация от графичния дизайнер на албума, която съгласно юристите на Елдън потвърждава, че групата и " Гефън рекърдс " преднамерено са желали пенисът на бебето да се вижда и да употребяват изображението с користни цели.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР