Мъжът и жената, за които снощи беше потвърдено, че са

...
Мъжът и жената, за които снощи беше потвърдено, че са
Коментари Харесай

Мъжът с Covid-19 в “Пирогов“ е в тежко, а жена му – в критично състояние

Мъжът и дамата, за които нощес беше доказано, че са с Covid-19 и са признати в “Пирогов “, са в тежко положение. 66-годишната жена е била в тежко положение още при приемането си в болничното заведение и е била интубирана незабавно. Тя е на командно дишане с доста тежка клинична картина от страна на белия дроб, в сериозно положение. Мъжът ѝ, на 74 години, е постъпил с предишно хронично белодробно заболяване във фаза на обостряне.

“Приет е в отделението по белодробни заболявания. Неговото положение е с наклонност за утежняване, само че не е интубиран и не бих споделил, че положението му е сериозно “, заяви началникът на ВМА и на щаба против разпространяването на заболяването ген. Венцислав Мутафчийски в сряда.

49 лежащо заболели, които са се лекували в същата постройка и са били в контакт със инфектираните са под наблюдаване и са изолирани в обособена постройка. 30 души от личния състав не престават да работят в тази клиника и се тестват за ковид. “Така или другояче всички лекари, които се грижат за болните, са контактни. Безумна е концепцията, че те би трябвало да бъдат затворени, тъй като кой ще се грижи за тези заболели “, разяснява Мутафчийски.

Издирени са и първите контактни на двамата заболели лица отвън болничното заведение. Те са 8 и са настанени в Белодробната болница за наблюдаване, макар че те нямат безусловно никаква клинична картина за момента.

“Повтаряхме доста пъти, че контактните лица, които нямат никакви клинични изяви и нямат признаци на болест, ще бъдат под карантина в домашни условия. Вероятно и те, откакто бъдат тествани, ще бъдат освободени за домашна карантина при строго съблюдаване на реда “, сподели Мутафчиайски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР