Мъжът физиологично има способността да стане баща на почти всяка

...
Мъжът физиологично има способността да стане баща на почти всяка
Коментари Харесай

И за него часовникът тиктака

Мъжът физиологично има способността да стане татко на съвсем всяка възраст, до момента в който репродуктивната възраст на дамата е лимитирана. Следователно фразата „ и часовникът тиктака “ нормално е адресирана единствено до евентуалното майчинство.
За мъжа обаче надалеч не всичко е толкоз просто. И за него има възрастови интервали, които са най-благоприятни за бащинство.

„ Най-благоприятно е той да стане татко към  25-годишна възраст. До този миг хормоналният декор е изцяло открит. " Подходящият "  период продължава до към 40 години “, ​​обяснява д-р Андрей Дмитриев, уролог-андролог, експерт в Института по репродуктивна медицина.
И още нещо: репродуктивното здраве зависи от доста фактори, тъй че за някои даже на 30 години може да се окаже проблем да станат татковци. 
Научно потвърден факт е, че колкото по-възрастен е мъжът, толкоз по-бавни са неговите сперматозоиди. И в случай че има неприятни привички - тютюнопушене и алкохол - това също поврежда репродуктивните кафези.

Има и други фактори, които могат да понижат шанса му да стане татко – да вземем за пример, възпалителни болести и несъразмерна физическа интензивност.
Прегряването в региона на половите органи също е извънредно нежелателно. То може да се случи от навика на мъжа да върви на сауна и даже от нормалното отопление на седалките на колата.

„ Мъжът също би трябвало да се приготви, когато реши да става татко. Поне 3 месеца авансово би трябвало да се откаже от неприятните привички и други фактори, които въздействат неподходящо на спермата. През този интервал настава цялостно възобновяване и узряване на сперматозоидите, подготвени за оплождане, изяснява експертът.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР