Мъжът, арестуван за убийството на Шиндзо Абе, бил убеден, че

...
Мъжът, арестуван за убийството на Шиндзо Абе, бил убеден, че
Коментари Харесай

Убиецът на Шиндзо Абе отмъщавал за майка си, смятал да направи и бомба

Мъжът, задържан за убийството на Шиндзо Абе, бил уверен, че някогашният министър председател на Япония е обвързван с религиозна група, разорила финансово майка му. Това пишат локални медии, като се базират на полицията, съобщи Дарик с позоваване на Ройтерс.

Безработният 41-годишен Тецуя Ямагами, някогашен боен, е обвинен, че се е доближил в тил до Абе и е създал два изстрела със самоделно оръжие. Нападателят бе хванат от служители на реда покрай мястото на престъплението.

Съседи на Ямагами споделиха за Ройтерс, че той бил необщителен и не разговарял. Според организация Киодо, цитираща източници от следствието, той вярвал, че Абе е последовател на религиозна група, на която майка му била направила " голямо подаяние ".

Вестник " Йомиури " и други японски медии настояват, че стрелецът бил споделил пред полицията, че поради дарението майка му се разорила и той отмъстил за нея. Казал бил още, че от месеци подготвял покушението и дори обмислял дали да не направи бомба, добавя тв канал ЕН Ейч Кей.

Медиите не посочват религиозната организация, разгневила нападателя. Полицията отхвърли да разяснява изявленията, уточни Ройтерс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР