Мъж за пример или просто схемаджия? Този въпрос набира все

...
Мъж за пример или просто схемаджия? Този въпрос набира все
Коментари Харесай

Мъж за пример: Алекса от „Игри на волята“ - изгубеният джентълмен

Мъж за образец или просто схемаджия? Този въпрос набира все по-голяма скорост в обществените мрежи след последните действия на Алекса от „ Игри на волята “.

Мнозинството от почитателите на предаването се сплотяват към мисълта, че Алекса е заслужен състезател, а значително дами си пожелават българските мъже да вземат образец.

Как се стигна дотук в резюме:

Поредица от действия направиха Алекса един от най-уважаваните играчи в предаването и го подредиха измежду зрителските любимци за финала. Още през цялото време на играта, сърбинът се зарече, че има един главен принцип – да пази дамите в риалитито. И даже показа, че за него достолепието е над паричната премия от 100 хиляди лв..

„ Аз не съм в игрите да групирам грошове, а да покажа на какво е подготвен един човек, който в действителност обича “, написа преди към две седмици Алекса в Инстаграм и разгласява фотография с дамата на сърцето си – Елица, която обаче отпадна на по-ранен стадий от предаването.
               

И като че ли от този момент не стопира да потвърждава силата на думите си. В миналата седмица няколко негови действия трогнаха феновете. На първата елиминация за Непобедимите му бе даден късмет да си купи място на финала. Той обаче отхвърли и даже направи по този начин, че да е първият номиниран в борбата за отпадане.



Достойна постъпка последва и в борбата сред Мирослава и Георги, един от които трябваше да обезпечи преимущество за Алекса или надлежно за Зори на елиминационната борба.



Алекса обаче непринудено се отхвърли от премията си и смъкна тежестите от гърба на Мирослава, защото видя, че тя се мъчи и даже има риск да се контузи. Така преимуществото отиде автоматизирано при Зори, а той даже показа, че по този начин е почтено.

И предстоящо, получи зрителските възторженостти: „ Това е мъжка постъпка. Истинска класа, демонстрира и че е доста по-важно мъжът да е мъж в живота, в сравнение с мъж един път за 100 хилки “. Някои фенове пък го упрекнаха, че играе игри и чертае схеми: „ Аз не разбрах какво неприятно има в това, че Алекса спря играта. Не искаше Мира да се контузи. Играта да е равностойна без преимущество. Чудо станало, че тук били „ Игри на волята “ и т. н.... “, опазиха го други.

В Инстаграм той показа фотография от съответната борба и написа за Мирослава: „ Истинска майка и жена. Благодаря “.
               

Малко по-късно още една джентълменска постъпка очарова почитателите. По време на борбата си със Зори, двамата трябваше да коват пирони. На нея обаче тази задача съществено ѝ се опираше, а Алекса, превъзмогвайки обстоятелството, че са съперници, даже ѝ подсказа по какъв начин да забива вярно пироните си.

Всичко това се хареса на почитателите: „ Поздравления за Алекса, джентълмен докрая, даже ѝ оказа помощ първоначално, показвайки ѝ по какъв начин да забие пирона! Тя не спра да мрънка... Браво и за това, че лиши тежестта от Мира и я освободи от товара да търпи още болежка! “; „ Браво, Алекса! Чест, достолепие, хъс, упоритост! Истински победител,истински човек! “; „ Евала на Алекса, колкото и да го подозирах в схемаджийство, това беше от сърце и му прави чест. Браво!!! “.



Традиционно обаче почитателите останаха разграничени в разбирането си за джентълменство в лицето на Алекса: „ Харесвам го това сръбче като състезател и състезател, но доста преиграва с тая " добрина " и " неустрашимост " Ай стига, стана комичен! “, пишат едни, а други дават отговор: „ Интересно по какъв начин множеството български дами пишат тоя пък прекалява, тоя пък това, тоя пък така… благи дами, това се назовава мъжко поведение. Понеже в нашите мъже тези действия ги няма към този момент и сме отвикнали. То си проличава, че си е остроумен, но преди този момент е Мъж с основно М “.

Изненадващо, даже някои мъже споделиха, че са впечатлени от постъпките му: „ Вземайте образец … в никакъв случай не съм си и представял, че тъкмо сърбин ще покаже на българина какво е да си мъж!!! “

„ Нека всички вие български мъже да сте толкоз точни и мъжкари като него!! “, си пожелаха дамите.

Неизменно на дневен ред още веднъж се появи тематиката за българския мъж. Изгубил ли е той джентълменските си обноски, имал ли ги е въобще в миналото или просто мъжете към този момент са съвременни, а кавалерството в 21 век е отживялост.

В онлайн форумите от години дамите търсят отговор на този въпрос. И до момента в който едни споделят, че мъжът им е благородник и тъкмо по тази причина са го избрали, други признават, че даже те отварят вратите на половинките си. А трети са безапелационни – с цел да бъде един мъж благородник, дамата първо би трябвало да е дама.

А връщайки се към „ Игрите “, едно е ясно - Без значение дали Алекса демонстрира същинската си същина или е просто един добре изигран облик, той съумя да остави едно извънредно значимо обръщение. Послание за това какво да си човек, мъж и благородник, да помагаш, когато имаш тази опция и да отстояваш правилата си.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР