Мъж участва в конкурс за изобразително изкуство с творба, генерирана

...
Мъж участва в конкурс за изобразително изкуство с творба, генерирана
Коментари Харесай

Мъж спечели конкурс в САЩ с картина, генерирана от изкуствен интелект


Мъж взе участие в конкурс за изобразително изкуство с творба, генерирана от изкуствен интелект и завоюва първата премия. Джейсън Алън, който е президент на основаната в Колорадо компания за настолни игри Incarnate Games описа за новината посредством обява в Discord, написа The Iconomist Times.

Джейсън Алън завоюва в категорията за цифрово изкуство с творбата си " Théâtre D'opéra Spatial ". Картината, която наподобява на комбинация от класическа опера и космос, не е нарисувана от Алън, а е създание на софтуера за изкуствен интелект Midjourney.

Мъжът не е употребявал цифрова четка, с цел да сътвори творбата на изкуството. Картината е генерирана от изкуствения разсъдък благодарение на неговите подсказки.

Алън изясни, че е основал 100 изображения със софтуера за изкуствен интелект и след доста седмици на фина конфигурация и асортимент е избрал трите най-хубави и ги е отпечатал на платно след увеличение на мащаба.

На този декор в „ Туитър “ се появиха гневни обява на художници, които не са удовлетворени от развоя на състезанието. Това даде мотив за разпалване на разгорещена полемика за изкуствения разсъдък, който убива креативните специалности.

Въпреки дебатите по тематиката и забележки от страна на скептиците, Алън се усеща положително след успеха си.

" Няма да спра в този момент. Тази победа единствено окуражи моята задача ", съобщи той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР