Мъж уби с пушка един лекар и рани още шестима

...
Мъж уби с пушка един лекар и рани още шестима
Коментари Харесай

Лекар стреля в болница в Ню Йорк, уби колега, рани други 6 и се самоуби

Мъж умъртви с пушка един доктор и рани още шестима в частната нюйоркска болница " Бронкс-Лебанон ", след което се самоуби. По информация на кмета на града Бил Де Блазио петима от потърпевшите се намират в тежко положение, а шестият е бил улучен в крайници. Тези данни бяха доказани и от шефа на полицията Джеймс О`Нийл, съобщи Агенция Франс Прес.

Телевизия Ен Би Си първа съумя да получи информация за самоличността на нападателя, а на по-късен стадий тя бе доказана и от президента на " Бронкс Бъроу " Рубен Диаз в друга медия.

Става дума за 45-годишният доктор Хенри Бело, който е работил като физиотерапевт и GP в болничното заведение, само че през 2015 година е напуснал, с цел да избегне дисциплинарно уволняване.

" Ню Йорк Таймс " и " Ню Йорк Дейли Мейл " оповестиха, че мотив за уволнението му е било обвиняване в полов тормоз, само че това все още остава непотвърдено.

#BREAKING: First images of scene at #BronxLebanon #abc7ny pic.twitter.com/PR9uGj9Enl
— Josh Einiger (@JoshEiniger7) 30 юни 2017 година
По данни на полицията и източници от управляващите медиите оповестяват, че Бело е съумял да се вмъкне на някогашната си месторабота, носейки болнична престилка, а под нея и огнестрелното оръжие. Заради засиления човекопоток по това време в болничното заведение (към 14.45 ч. на обяд) той е съумял да се вмъкне неусетно до 16-тия и 17-тия етаж, където в действителност е разкрил огън против лекарите.



Някои американски медии допуснаха, че нападението е било планувано дълго време, защото Бело е бил извънредно осведомен и с всички особености на охранителната система, както и със самите членове на защитата.

PICTURED: Doctor Henry Bello, 45 years old who shot multiple people in the Bronx hospital pic.twitter.com/gWY04CJbTy
— New York City Alerts (@NYCityAlerts) 30 юни 2017 година
След като схванал, че е приклещен от познавач частите, Бело се опитал да се самозапали до жертвата си, само че в последна сметка е употребявал личното си оръжие, с цел да се самоубие. По време на конференция кметът Де Блазио акцентира, че това е " изолиран случай " на принуждение и не е терористичен акт.

" Това е отблъскващ случай, случил се на място, което хората асоциират с грижи и успокоение. Слава Богу, това не е терористичен акт. Извършеното е изолиран случай ", посочи Де Блазио.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР