Мъж си намери работа и подслон след публикувана снимка с

...
Мъж си намери работа и подслон след публикувана снимка с
Коментари Харесай

Божидар, без дом и прехрана, излезе с табела „Търся работа“ на улицата, помогнаха му

Мъж си откри работа и заслон след оповестена фотография с табела „ Търся работа “ в обществените мрежи. Тя беше споделена 20 хиляди пъти. От на следващия ден мъжът стартира работа, пише dnes.bg. Докато кара колело Пламен вижда човек с табела „ диря си работа “ до метростанция Г. М Димитров. Спира се и след диалог с мъжа взема решение да му помогне с пост във фейсбук и да му потърси работа и жилище, тъй като индивидът е и без дом.

„ Каза, че спи на градеж до метростанцията от две седмици. Работил е доста неща, умее доста неща. Дърводелец, бояджия, пастир. Обикалял София. Каза, че няма сили да обикаля към този момент. Извадил табелката най-после и стои на светофара, където минават доста коли “, описа Пламен Петков.

Отзвукът е непредвиден – единствено за ден фотографията е споделена от 20 хиляди души, предаде Bulgaria ON AIR. Стотици хора пишат мнения с оферти за помощ. Един от тях е Васил.

„ Намерих индивида в един градеж. Грижеше се за неговия таралеж и куче и просто позвънихме от моя телефон на хората, които си бяха оставили координатите във фейсбук. За благополучие, нещата се взеха решение за не повече от 15-20 минути. Днес имаше изявление за работа в 11 часа с подсигурено спане “, показа той.

Още на идната заран Божидар има среща с Габриела. Тя и фамилията ѝ вземат решение да му гласоподават доверие и го наемат като пазач и градинар на частен парцел.

„ Някак си си помогнахме взаимно с Божидар, тъй като и аз търсих човек с подобен профил и такива умения за работа, тъй че нещата се напаснаха. Безвъзмездно му се дава жилището, може да го употребява, режийните му са поети “, уточни новият шеф на мъжа.

Божидар не е приел финансовата помощ. Казал, че ще създаде всяка стотинка. А съгласно Пламен и Габриела положителното се крие на всички места, стига да успеем да го забележим.

PETEL.BG

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР