Мъж съди певицата Дженифър Лопес за плагиатство. Той я обвинява,

...
Мъж съди певицата Дженифър Лопес за плагиатство. Той я обвинява,
Коментари Харесай

Съдят Джей Ло за плагиатство

Мъж съди певицата Дженифър Лопес за плагиатство. Той я упреква, че е откраднала концепцията за танцовото риалити шоу World of Dance. Алвин Грей-Ел е завел делото против суперзвездатта, която е изпълнителен продуцент и арбитър в риалити шоуто, телевизия Ен Би Си и хореографката Деби Алън.

Искът е на стойност 6,5 милиона $.

Грей-Ел твърди, че шоуто е основано върху негова концепция отпреди 10 години.

Според правосъдните документи през 2009 година на ищеца му е хрумнала концепцията за шоу, наречено Let`s Start the Dance. Тогава той изпратил писмо до Деби Алън и продуцентската й компания за да изследва дали тя ще прояви интерес. Грей-Ел твърди, че по този начин и не е получил отговор, само че все пак е записал шоуто в американската Служба за авторски права.

През 2017 година - малко преди да започва излъчването на World of Dance, ищецът открива, че се приготвя сходна стратегия. Той прави опит да се свърже с продуцентите, с цел да ги уведоми за нарушаването на авторското му право, само че още веднъж не получава отговор.

Деби Алън няма присъединяване в риалити формата, само че Алвин Грей-Ел счита, че точно тя е предоставила информация на Дженифър Лопес, която по-късно е основала шоуто World of Dance.

Източник: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР