Мъж с българско гражданство и неговото семейство, успяло да напусне

...
Мъж с българско гражданство и неговото семейство, успяло да напусне
Коментари Харесай

На българска земя: Прибраха се част от евакуираните българи от Газа

Мъж с българско поданство и неговото семейство, съумяло да напусне Ивицата Газа и да се върне у нас, кацна на Летище София. Те са част от групата с 36 български жители и членове на техните фамилии, които бяха изведени от Газа преди два дни.

Изключително прочувствена среща със сълзи от наслада. На това станахме очевидци преди към час, когато кацна семейство от мъж с българско поданство, бременната му брачна половинка и 4-годишното им момиченце.

Тримата са се опитвали да се измъкнат от Газа от първия ден на обострянето на спора. И по този начин до през днешния ден, когато към този момент са на българска земя. Майката на мъжа, която е българка, описа нещо извънредно прочувствено. Когато са се чували по телефона, всяка вечер са се сбогували, тъй като не са знаели дали да тях ще има на следващия ден. Днес за първи път от близо месец изпитват благополучие.

" Благодаря на българските дипломати, които помогнаха на Българите в Палестина и се погрижиха да осъществят тази евакуация ", сподели мъжът.

" Сита ми през днешния ден вика за първи път от един месец те слушам, че се смееш ", посочи дамата.

" Както виждате ние сме живи. Не мога ди си показва, че успяхме да се измъкнем живи. Ние избягахме, само че нашите родители, близки - не знаем нищо за тях. Няма телефони, няма интернет, няма връзка с тях ", показа жена от идващите.

Всъщност това семейство е първото с български корени, евакуирано от Газа, което съумява да кацне у нас. На 1 ноември 36 български жители бяха изведени от Ивицата Газа. Очаква се те да дойдат поетапно у нас.

Вижте още в директното включване на Йоана Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР