Мъж, работил като медицинска сестра, е осъден на доживотен затвор

...
Мъж, работил като медицинска сестра, е осъден на доживотен затвор
Коментари Харесай

Осъдиха бивш медицински работник за убийството на 85 пациенти в Германия

Мъж, работил като здравна сестра, е наказан на пожизнен затвор откакто беше приет за отговорен за причиняването на гибелта на 85 пациенти, оповестява Би Би Си. Нилс Хьогел е направил закононарушенията в интервала 1999-2005 година като е инжектирал смъртоносни дози лекарство за сърце на пациентите. Той е най-масовият сериен палач в модерната история на Германия.


Хьогел беше упрекнат, че е предизвикал гибелта на 100 пациенти в градовете Делменхорст и Олденбург в Северна Германия, само че кремацията на част от телата е унищожила вероятните доказателствата. Докато произнасяше присъдата, съдията показа страдание, че съдът не е съумял да " повдигне мъглата " на всички случаи.

Според прокурорите Хьогел инжектирал пациентите с медикаментите, а по-късно се опитвал да ги стабилизира, с цел да впечатли сътрудниците си

През 2008 година Хьогел беше наказан за опит за убийството, откакто три години по-рано беше заловен в опит да даде непредписани медикаменти на пациент. През 2015 година той беше наказан на пожизнен затвор за две убийства и два опита за ликвидиране.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР