Мъж, признат за виновен по обвинения в нарткотрафик, е осъден

...
Мъж, признат за виновен по обвинения в нарткотрафик, е осъден
Коментари Харесай

В Сингапур за първи път наложиха смъртна присъда дистанционно

Мъж, приет за отговорен по обвинявания в нарткотрафик, е наказан на гибел в Сингапур по време на видеовръзка с приложението Zoom. Така за първи път градът-държава наложи смъртно наказване отдалечено.

Правозащитни организации разкритикуваха наложената присъда на 37-годишния жители на Малайзия Пунитан Генасан като нечовечна и увещание, че страната продължава да прибягва до смъртно наказване при наркопрестъпления.

Генасан е приет за отговорен в съучастие в трафика на минимум 28,5 грама хероин в съгласуваност с двама куриери през 2011 година Той отхвърля да има връзка с двамата, само че отбраната му беше отхвърлена.

Саудитска Арабия стопира изтезанията на малолетни нарушители

Говорител на Върховния съд на Сингапур разяснява пред "Ройтерс ", че правосъдният развой е извършен онлайн, с цел да се "гарантира сигурността на всички участници в процеса ". Страната наложи карантини ограничения от началото на април след скок на инфектираните с ковид в жилища с служащи от други страни.

Адвокатът на Генасан съобщи, че клиентът му е получил присъдата по време на съвещание със Zoom, само че обмисля да апелира. Той разясни, че Генасан не възразява против потреблението на видеоконферентна връзка, защото трябваше единствено да бъде произнесена присъдата.

Сингапур, която ползва политика на нулева приемливост във връзка с опиатите, е една от единствено четири страни, които екзекутират по обвинявания, свързани с опиати, съгласно "Амнестин интернешънъл ".

През предходната година са екзекутирани четири души в града-държава спрямо 13 през 2018 година

В Нигерия е наказан мъж на гибел по време на видеоконферентен правосъден развой със Zoom за убийството на майката на работодателя му.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР