Мъж получи обезщетение от съда за престоя си в затвора.Пандизчия

...
Мъж получи обезщетение от съда за престоя си в затвора.Пандизчия
Коментари Харесай

Пловдивски затворник: Тоалетните тук са като филм на ужасите

Мъж получи обезщетение от съда за престоя си в пандиза.

Пандизчия от пловдивския затвор изиска обезщетение от 10 бона поради некомфортния си престой в килията в границите на 799 дни, написа " Марица ".

Той направил дълъг лист с недоволства и проблеми, които юристът му подал в исковата молба в съда. Затворникът не бил удовлетворен от неналичието на задоволително жилищна повърхност и на вентилация, също от неприятното положение на тоалетните, които дефинира като " филм на ужасите ". Имал право да се изкъпе 2 пъти в седмицата, като по това време работили единствено 3-4 душа и от тях бликала или вряла, или ледено студена вода.

Пандизчията се жалва и от неприятното качество на храната, която не била съобразена със болестта му - хепатит С. Освен това, не му осигурявали здравна помощ, имал компликации и с набирането на нужните медикаменти, които стигали до него посредством родственици. Дългият лист траял с недоволства от липса на задоволително осветяване и на външна изолираност, водеща до кучи мраз през зимата, също за съществуване на гризачи и инсекти в килиите, в резултат на което целият бил в обриви и рани от ухапвания. Към целия този пейзаж добавил съществуване на плесен и мухъл в килиите. Като главен проблем при престоя си зад решетките изтъкнал липса на водена самостоятелна и корекционна работа, както и неосигуряване на опция да взе участие в стратегии за влияние. Имал проблем с опиатите в предишното и му била нужна психическа помощ. За похлупак се жалвал, че бил подложен в риск от заразяване с ковид от надзорник, позволен да контактува с него без маска.

В последна сметка съдът решил да му даде обезщетение в размер на 3800 лева Отхвърлени като недоказани са всички му недоволства, също така за тясната килия и липса на задоволително пространство, което е признато за най-малко, а точно да не е по-малка от 4 кв. м. Решението на магистратите е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР