Мъж получи 7 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок за

...
Мъж получи 7 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок за
Коментари Харесай

7 месеца затвор за мъж пребил жестоко куче

Мъж получи 7 месеца затвор с 3-годишен изпитателен период за нечовечен побой на куче. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.
Подсъдимият мъж с букви А. К. и очевидецът Д. били в другарски връзки. Подсъдимият знаел, че Д. имал и полагал грижи за куче - черно-кафяво на цвят, от мъжки пол, което по данни на притежателя го било ухапало по крайници и дясната ръка. Знаейки за това захапване, А. К. решил да откара кучето надалеч от вкъщи на Д. и да му аргументи телесни увреждания.
В осъществяване на тези свои планове, на 04.07.2017 година, към 14.00 часа, А. К. отишъл със личния си лек автомобил до дома на Д., качил кучето в транспортното средство и го откарал в ж.к. „ Връбница 1 “ в гр. София. След като го свалил от автомобила в тревната повърхност сред блок 509 на ж.к. „ Връбница 1 “ и гробищен парк „ Бакърена фабрика “, А. К. завързал устата на кучето с хартиено тиксо, поставил го в бял сезалов чувал на земята, след което му нанесъл удари с алуминиев профил в региона на главата и стоварил огромен камък върху главата на кучето.
Вследствие на нанесените от него удари на кучето била породена тежка фрактура в региона на черепа, оток и кръвонасядания в региона на главата и назалните кости, кръвоизливи в двете очи и двете ноздри, както и трайно увреждане на дясното око и орбиталните кости, наложило оперативна намеса- енуклеация (отстраняване на очната ябълка). След нанасянето на ударите, обвиненият преместил завързаното с тиксо куче, дружно с чувала, във вътрешността в тревните площи сред блок 509 и гробищен парк „ Бакърена фабрика “, и го изоставил там, след което се отдалечил от мястото на престъплението.
Действията на подсъдимия били възприети от свидетеля-очевидец П., който неотложно алармирал на тел. 112. По случая било формирано досъдебно произвеждане под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура. В хода на следствието, на А. К. е повдигнато обвиняване по член 325 б, алинея 2, т. 2, прочие 2 и т. 3, прочие 1 във вр.с алинея 1, прочие 2 и прочие 3 от Наказателен кодекс. Делото е импортирано в съда, ведно с направен обвинителен акт против Караминков за описаното нагоре действие.
В хода на правосъдното произвеждане е реализирано съглашение за решение на делото, което е утвърдено с определение на СРС. Съгласно постигнатото единодушие, на подс. Минков е наложено наказване "Лишаване от независимост " за период от 7 месеца, осъществяването на което е отсрочено за три години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР