. Мъж от Варна ще сезира прокуратурата, след като за

...
. Мъж от Варна ще сезира прокуратурата, след като за
Коментари Харесай

Мъж от Варна ще сезира прокуратурата, след като за втори път телата на родителите му изчезват от гроба им

. Мъж от Варна ще сезира прокуратурата, откакто за повторно телата на родителите му изчезват от гроба, в който са били положени, макар заплатена такса за услугата „ Ползване за безконечни времена “. Пред Радио „ Фокус “ – Варна варненецът Добрил Константинов описа неволите си, с които се е сблъсквал не един път, а цели два пъти и които разказа като безусловно неуместни в 21 век.
В интервала от 2015-та до 2020-та мъжът два пъти търси тленните остатъци на родителите си, които са били заровени в гробищния парк край село Тополи.
 Първите туристи от Израел се чакат на 20 август на летище “Варна “ Първите туристи от Израел се чакат на 20 август на летище “Варна “
Първите проведени туристи от Израел се чакат на летище Варна на 20-и август. Те ще влязат в страната след наложително изработен PC...
„ Всичко стартира през далечната 1994-та година, когато почна татко ми Стефан Константинов, погребахме го в гробището на село Тополи. Според законите, платихме гроба на татко ми, за прилагане за безконечни времена. Документът е в мен и е от гробищния парк знаят, че са ми издали нужната разписка. След като платихме таксата, взех решение, че всичко откъм документи е уредено. И отсам се почват неволите.
През октомври 2015-та година умря и майка ми. Тогава дадох на траурната организация документ, че имаме гробищно място в Тополи и желае да положа тялото на майка ми при тленните остатъци на татко ми. Обаче, представете си изненадата ми, когато от траурната организация ми се обаждат и ме осведомят, че няма да могат да погребат майка ми в гроба на татко ми. Казаха ми, че нямам гроб. В първия миг реагирах с изненада, тъй като аз съм сигурен, че татко ми е заровен в Тополи и имам документ по тази причина, също така сред 2012-та и 2014-та съм ходил на гроба му. Веднага отидох да ревизира и става известно, че в гроба на татко ми е заровен различен човек. Как и за какво, безусловно не е ясно.
След като стана скандал, ни дадоха нов гроб, в съседство от първичния. Връчиха ми една торба с кости, които нямам концепция дали са на татко ми и точно там погребахме майка ми. С татко ми – уповавам се.
След това съм ходил няколко пъти на гроба на родителите ми, имаше плоча, всичко си беше наред “, споделя Добрил Константинов и добавя, че няма концепция, какъв по-голям потрес го чака.
„ И тук стигаме до датата 8-ми август 2020 година, т.е. предходната събота. Точно в този ден бях на заравяне на наши близки, още веднъж в гробищата на Тополи. След като свърши погребението, взех решение да мина и през гроба на родителите ми. Отивам на гроба им и какво виждам, съгласно Вас? Там още веднъж е заровен различен човек. Техният гроб го няма, т. е. там е, само че с различен човек вътре. На гроба имаше различен монумент, напълно различен външен тип на мястото. И забележете, че погребението е осъществено на 31.01.2019 година, 3 години и 3 месеца откакто сме погребали майка ми, в същия гроб! Първо бях шокиран, че тленните остатъци на родителите ми още веднъж са изчезнали. Второ бях шокиран, че по Закон би трябвало да минат минимум 8 години, с цел да погребеш някой в гроб, в който има тяло “, добави Добрил Константинов.
 Палатков лагер блокира региона пред общината във Варна Палатков лагер блокира региона пред общината във Варна
Палатков лагер изникна и пред постройката на общината във Варна. Това стана нощес (4 август). Интервюирани от Нова телевизия хора, които...
След като за повторно открива, че тленните остатъци на родителите му липсват, варненецът потегля да ги търси. Първоначално от администрацията на гробищата му споделят, че се е объркал и на това място в никакъв случай не е имало гроб. Мъжът обаче не се отхвърля, защото е уверен, че е погребал родителите си навръх това място, освен това татко си за повторно. След категорично гледище да се извадят архивите от администрацията, се удостоверява, че Добрил Константинов е изцяло прав и в гроба, в който по документи би трябвало да са родителите му е положен различен човек.
„ В рамките на 5 години изгубих двата гроба на родителите си, а и самите си родители, защото не ми е известно къде са тленните им остатъци. Извършено е извънредно неприятно опозоряване на тялото на майка ми, та то даже може да не е било изцяло разложено, все още на отварянето на гроба. Изключително съм покъртен от това, което ми се случи и ще алармирам всички способени институции “, безапелационен бе Константинов.
Христофор Христов, шеф на гробищния парк в село Тополи удостовери за случая и съобщи, че се прави незабавна инспекция. „ Не знам какво да Ви кажа, аз не преставам да настоявам, че човек по-скоро може да бъде ударен от астероид, в сравнение с два пъти да загуби гроба на родителите си “, сподели Христов.
Според него, тленните остатъци на родителите на Добрил Константинов към момента са в гроба, само че заровени доста дълбоко.
„ Грешката по всяка възможност е станала, тъй като гробарите е трябвало да разровят прилежащи гробове, само че са се объркали. Това е извънредно неприятна обстановка. След два дни ще имаме по-голяма изясненост за случилото се “, добави шефът на гробището в село Тополи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР