Мъж от Тексас се призна за виновен в търговия с

...
Мъж от Тексас се призна за виновен в търговия с
Коментари Харесай

Мъж спечели 2 млн. долара, подслушвайки телефонните разговори на жена си

Мъж от Тексас се призна за отговорен в търговия с вътрешна информация.

Той печели близо 2 милиона $, откакто подслушва служебните позвънявания на жена си и търгува с информацията, която е чул . Мъжът, Тайлър Лоудън, е изправен пред опцията да получи наказване от 20 години затвор и санкция до 5 милиона $ за противозаконната си скица. Съпругата на Лоудън, която не е посочена в правосъдните документи, е била управител по сливания и придобивания в BP Plc, английският петролен колос.

Тя е работила по договорка за придобиване на TravelCenters of America Inc. , оператор на бензиностанции в Съединени американски щати, за към 1,3 милиарда $. Сделката беше оповестена на 22 февруари 2023 година и докара до 74% нарастване на цената на акциите на TravelCenters. Лоудън, който не е имал предходен опит или интерес в енергийния бранш, научил за договорката, като подслушвал служебните диалози на жена си, които тя правела от домашния им офис или до момента в който пътувала. Той също по този начин получил достъп до нейния преносим компютър и имейл акаунт без нейното познание или единодушие. Той употребявал информацията, която е получил, с цел да закупи акции на TravelCenters сред ноември 2022 година и февруари 2023 година, употребявайки своите брокерски и пенсионни сметки. Той ликвидирал позициите си след оповестяването на договорката и осъществил облага от 1,76 милиона $.

Съпругата на Лоудън не знаела за търговията му и била шокирана, когато той й признал. Тя се изнесла от къщата им и подала молба за бракоразвод. Жената е била уволнена, въпреки и да не са открити доказателства, че тя умишлено е изнесла информация за договорката. Тя е сътрудничила на управляващите и не е упрекната в никакви нарушавания.

Случаят на Лоудън е най-новият образец за това по какъв начин ерата на работата от у дома, която стартира при започване на пандемията COVID-19, сътвори нови благоприятни условия и провокации за противопоставяне на търговията с вътрешна информация. Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати (SEC) и Министерството на правораздаването на Съединени американски щати (DOJ) заведоха голям брой каузи, включващи съпрузи, членове на фамилията или другари, които търгуват с информация, която са чули или видели, до момента в който са работили от у дома с непосредствен човек.

Лоудън беше съден от SEC и упрекнат от DOJ за нарушение на федералните закони за скъпите бумаги. Той се съгласява да уреди гражданското дело на SEC, като се откаже от непозволено добитите си облаги и заплати наказателна клауза от 1,76 милиона $.

Той също по този начин се признава за отговорен по едно обвиняване за машинация с скъпи бумаги в наказателното дело на DOJ и чака присъда.

SEC и DOJ предизвестиха, че ще продължат да преследват и преследват тези, които злоупотребяват с достъпа си до поверителна информация за персонална полза. Те също по този начин приканиха обществеността да рапортува всяка подозрителна или противозаконна комерсиална активност на своите горещи линии или онлайн портали. Те също по този начин посъветваха фирмите и чиновниците да одобряват и следват подобаващи политики и процедури за попречване и разкриване на търговия с вътрешна информация, изключително в отдалечена работна среда.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР