Мъж от Тексас съди три жени за това, че са

...
Мъж от Тексас съди три жени за това, че са
Коментари Харесай

Мъж съди три жени, че са помогнали на бившата му съпруга да направи аборт

Мъж от Тексас съди три дами за това, че са помогнали на някогашната му брачна половинка да си набави хапчета, с цел да направи аборт предходната година.

В желае се споделя, че съгласно закона на Тексас " лице, което оказва помощ на бременна жена да направи независим аборт, е направило закононарушение ликвидиране ".

Искът на Маркъс Силва значително се основава на текстови известия сред някогашната му брачна половинка и трите дами.

Това е първият сходен иск в щата, откогато Върховният съд анулира конституционната отбрана на абортите.

Г-н Силва желае обезщетение в размер на 1 млн. $ (800 000 паунда). Твърди се, че приятелите на някогашната му брачна половинка са ѝ изпратили текстови известия с информация за Aid Access - интернационална група, която дава медикаменти за аборт по пощата.

Текстовите известия разкриват, че някогашната брачна половинка на господин Силва се е тормозила, че той ще се опита да я накара да остане с него, в случай че научи за бременността.

Една от дамите занесла хапчетата на някогашната брачна половинка на господин Силва, се споделя в желае.

В исковата молба се твърди, че производителят на лекарството също ще бъде посочен като ответник, откакто бъде разпознат.

Срещу дамите е повдигнато и обвиняване в скрит план - в желае се твърди, че те са споделили на някогашната брачна половинка на господин Силва да скрие от него бременността и текстовите им известия за бебето.

Бившата брачна половинка на господин Силва не е посочена като обвинена - съгласно законите на Тексас бременните са освободени от наказателно гонене.

Според правосъдния иск те имат две дъщери дружно.

Тя подава молба за бракоразвод през май 2022 година, преди разводът да бъде финализиран през февруари 2023 година В желае се твърди, че тя е научила, че е бременна през юли 2022 година, откакто Върховният съд е отменил решението по делото " Роу против Уейд ", само че месец преди да влезе в действие задействаният от щата закон за възбрана на абортите, съгласно който осъществяването на аборт е закононарушение, наказуемо с пожизнен затвор, в случай че не е избавен животът на майката.

Още преди влизането в действие на възбраната за осъществяване на аборт, в щата съществуват редица други ограничавания за абортите.

През 2021 година в Тексас е признат закон, който прави противозаконни множеството аборти след към шестата седмица от бременността. Той даваше право на жителите да съдят всеки, който " умишлено взе участие в държание, което подкрепя или подтиква към осъществяване или предизвикателство на аборт ". Забраната на абортите отпреди Гражданската война също към момента беше в действие, когато решението по делото Роу против Уейд беше анулирано.

Г-н Силва е представляван от представителя на републиканците в щата Бриско Каин и Джонатан Мичъл, някогашен основен прокурор, който е оказал помощ за основаването на една от възбраните за аборти в Тексас.

Обвиняемите не са дали отговор незабавно на молбата за коментар.

Миналата седмица пет дами заведоха дело против щата Тексас поради ограничавания достъп до аборти, когато са имали животозастрашаващи опасности за здравето си. В техния иск се твърди, че лекарите отхвърлят да правят процедурата даже в крайни случаи от боязън от правосъдно гонене.

Очаква се скоро арбитър от Тексас да се произнесе и по различен иск, който е ориентиран против процеса на утвърждение на хапчето за аборт мифепристон от страна на Агенцията по храните и медикаментите. Ако съдията анулира утвърждението на Агенцията за надзор на храните и медикаментите за мифепристон, това може да се отрази на достъпността на лекарството в цялата страна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР