Мъж от Пасадена е изправен пред съда за това, че

...
Мъж от Пасадена е изправен пред съда за това, че
Коментари Харесай

30-годишен си купи Maserati с незаконни помощи за COVID-19

Мъж от Пасадена е изправен пред съда за това, че наподобява е употребявал откраднати самоличности, с цел да получи нелегално осигуровки за безработица, които по-късно е употребявал за закупуване на първокласен джип " Мазерати ", заяви Си Би Ес.

30-годишният Робърт Слоун Матеър беше упрекнат в владеене на най-малко 15 или повече устройства за неоторизиран достъп за машинация, тежка кражба на идентичност, владеене за разпространяване на метамфетамин, владеене на огнестрелно оръжие с цел да може да прави закононарушение, обвързвано с трафик на опиати, и за владение на муниции.

Полицията в Пасадена арестува Maтеър по време на прекъсване на колата на 1 октомври. В него били открити 17 дебитни карти за компенсации за безработица, няколко други кредитни и дебитни карти, почти 197 711 $ в брой, повече от 85 грама метамфетамин и заредено огнестрелно оръжие без сериен номер в неговия джип.

Прокурорите откриха, че най-малко 14 от 17-те дебитни карти са заредени с най-малко 133 000 щатски $ компенсации за безработица, по-късно открито, че те са издадени според Закона за помощ поради ковид, помощ и икономическа сигурност (CARES), признат от Конгреса през март, и са били издадени на имена на трети лица страни, в това число жертви на кражба на идентичност.

Според показанията Матеър признал, че е получил дебитни карти за компенсации за безработица, като е употребявал „ хиляди “ профили за идентичност, с които разполага. Той също по този начин призна, че всяка дебитна карта е била заредена с почти 14 500 $ и че е употребявал лъжливо получените компенсации за безработица, с цел да закупи автомобила.

Maтеър също призна, че е изтеглил почти 197 711 $ в брой, открити в неговия джип, от банкомати в региона на Лос Анджелис. На 21 октомври Матеър беше арестуван под федерален арест и му беше наложено задържане в очакване на правосъден развой. Ако бъде приет за отговорен по всички обвинявания, Maтеър може да получи минимална присъда от 17 година зад решетките.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР