Мъж от Кърджали е починал в дома си, след като

...
Мъж от Кърджали е починал в дома си, след като
Коментари Харесай

Пациент почина, докато чака линейка в Кърджали

Мъж от Кърджали е умрял в дома си, откакто роднините му повикали Спешна помощ, а от тел. 112 изпратили полицейски патрул. Трагедията се е разиграла в апартамент в квартал „ Възрожденци ", оповестява "24Родопи ".

60-годишният мъж получава остра сърдечна непълнота, задушава се, а брачната половинка му изпада в суматоха. Веднага се обръща към собствен комшия юрист. Той набира незабавния телефон 112, с цел да повика екип на Спешна помощ, само че операторите стартират да го разпитват за трите имена на нуждаещия се от незабавна помощ, години, недоволства.

През това време мъжът безусловно посинява. Съпругата му колабира в тази стресова обстановка. Последва трето позвъняване. Най-после попаднах на някакво момче, което в действителност ни свърза със Спешна помощ. Когато медиците пристигнаха, те просто установяваха гибелта на индивида.

Заедно с тях обаче бе пратен и полицейски патрул по сигнал от 112 за „ нападателно държание от страна на родини”. Аз съм някогашен чиновник на реда и трябваше да изяснявам на сътрудниците си, че искахме незабавна помощ, а от отсрещната страна ме разпитваха като че ли би трябвало да знам цялото потекло на потърпевшия. Става дума за човек в неволя, детайлностите са излишни”, описа съседът, който е правист. Той е засегнат от реакцията на операторите на тел. 112, които изпратили полицейския патрул поради "агресивни родственици ".

Децата на умрелия мъж от години са в Германия, а в суматохата си брачната половинка му потърсила помощ при съседа - за жалост безрезултатно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР