Мъж от Калифорния се зарази с легионерска болест, след като седеше в гореща вана за пет минути; Умира в рамките на дни. Длъжностни лица казват, че СПА центърът е работил незаконно.

...
Мъж от Ричмънд, Калифорния, почина, след като се зарази с
Коментари Харесай

Мъж от Ричмънд, Калифорния, почина, след като се зарази с легионерска болест, докато седеше в гореща вана в местен спа център.

Семейството на Роналд Оливър каза, че той отиде в Zen Day Spa на 19 юли и седна в горещата вана за пет минути по време на посещението си, съобщи KGO-TV. Той почина няколко дни по-късно от инфекцията.

„Въпреки незабавните ни действия, след като видяхме мухъл, девет дни борба със симптомите у дома и шест дни в болницата, борейки се за живота му на животоподдържащ апарат, ние загуби Роналд на 3 август“, се казва в надписа на кампания за набиране на средства в GoFundMe, създадена от партньора на Оливър. „Загубата остави семейството ни разбито, но ние сме решени да почетем паметта на Роналд и да осигурим възможно най-доброто бъдеще за нашите деца.“

Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията болестта се описва като „сериозен вид пневмония, причинена от бактерии Legionella“. Хората са изложени на него, ако вдишват капчици или поглъщат вода, която съдържа бактериите, които заразяват белите дробове. Един на всеки 10 души, които се заразят с болестта, ще умре от нея, показва CDC.

Местните служители на окръга казаха, че спа центърът е затворен, добавяйки, че работи незаконно, съобщи KGO-TV. Те също така проверяват дали болестта е дошла от заведението.

Друг човек почина от легионерска болест, след като отиде на спа. Според доклада, когато здравните служители се свързаха с повече от 30 други, които са отишли ​​там, двама казаха, че са имали симптоми и се възстановяват.

Гледайте цялото видео тук.< /p>

В GoFundMe, който събра $5065 от $30 000 цел, семейството каза, че ще използва парите за погребението на Оливър и ресурси за децата му, включително тяхното образование.

Говорейки за Оливър, Иън Макферсън размишляваше върху близките отношения с неговия приятел от детството.

„Децата ми знаят него като чичо“, каза Макферсън пред KGO-TV. „Ето колко близки бяха. Ходихме заедно в Lakeview Elementary в Оукланд. Той ми намери настоящата работа. Той е брат.”

Прочетете цялата история тук.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР