Мъж от Горна баня стана жертва на нова схема за

...
Мъж от Горна баня стана жертва на нова схема за
Коментари Харесай

Нагъл измамник взе половината пенсия на възрастен мъж в София

Мъж от Горна баня стана жертва на нова скица за измами – взеха му пенсията под предлог, че касиерката му е дала по-малко пари. Възрастният човек остана без пари даже за самун. От полицията към момента не са арестували измамника.

„ Отчаян съм от живота”, споделя 85-годишният Йордан Бонев. Работил цялостен живот, живял почтено и почтено. Упреква не различен, а себе си, че е оставил да го излъгват. Станало при започване на януари, когато взел пенсията си от пощата. Било малко след 10 сутринта, когато се прибрал с колата.

„ Паркирах и още не съм слязъл от колата, някаква кола спря тук (…) И вика: „ Абе, неточност е станала, касиерката ти е дала по-малко”. „ Аз му споделих „ Всичко е точно”, споделя мъжът.

--> Измамникът обаче упорствал. Затова мъжът още веднъж почнал да трансферира банкнотите: „ И той вика „ Как броиш толкоз постепенно, бе, касиерката ме чака”, през това време инкасатора пристига… аз врата ли да разтварям, на него ли да обърнем внимание… Взе ги почна да брои… и ми подава от парите, видях, че не са всичките, възпламени колата и изчезна”.

Измамникът си тръгнал с 240 лв., повече от половината пенсия – преди мъжът да си заплати тока и да покрие заем.

Мъжът подава тъжба в полицията, само че никой повече не го е търсил. Негов прочут стартира частно следствие. Оказва се, че камери са снимали колата на измамника. Потърсихме коментар от Шесто районно до каква степен е стигнало следствието. От пресцентъра ни отговори, че работят интензивно по случая, ревизират престъпния контингент в региона, само че задържани няма.

А възрастния мъж брои дните до идната пенсия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР