Мъж, който на демонстрация на френските жълти жилетки преди десетина

...
Мъж, който на демонстрация на френските жълти жилетки преди десетина
Коментари Харесай

Франция осъди протестиращ, призовал полицаи да се самоубият

Мъж, който на проява на френските " жълти жилетки " преди десетина дни насочи апели към служителите на реда да се самоубиват, беше наказан през днешния ден на осем месеца затвор условно, съобщи организация " Франс прес ".

Безработният 49-годишен готвач ще би трябвало да постави също 180 часа общественополезен труд, като е задължен да си откри работа и да изплати по 500 евро на всеки от двамата служители на реда, подали против него тъжба за нанесени морални вреди.

На 20 април дружно с други участници в парижкото шествие на " жълтите жилетки " той крещял " Самоубийте се, самоубийте се! " против силите на реда. По този мотив " Франс прес " напомня, че от началото на годината френската полиция е наранена от невиждана вълна от самоубийства.

Всичко стартира, откакто бременна жена беше блъскана от силите на реда, оправда се подсъдимият, облечен в черна тениска с лика на някогашния колумбийски наркобарон Пабло Ескобар. Мъжът, взел участие във всички демонстрации с искане за обществена и данъчна правдивост, проведени в съботите от пет месеца насам, съобщи, че " не е нарушител ".

Просто ми се изплъзна. Не го мислех в действителност. Беше момент на неблагоразумие, изясни той и посочи, че не е подстрекавал никого да вика сходни изречения. Призивите бяха остро наказани от френската политическа класа и полицейските профсъюзи.

От началото на годината във Франция са се самоубили 28 служители на реда. Вчера вътрешният министър Кристоф Кастанер разгласи основаването на звено за попречване на самоубийства./БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР