Мъж, който лъжливо се представял за астролог-равин милиардер, сключващ сделки,

...
Мъж, който лъжливо се представял за астролог-равин милиардер, сключващ сделки,
Коментари Харесай

Осъдиха фалшив астролог-равин милиардер

Мъж, който лъжливо се представял за астролог-равин милиардер, сключващ покупко-продажби, е наказан на осем години и половина затвор за машинация на непосредствен другар и вдовица с четири деца, съобщи  Bloomberg, като се базира на правосъдни документи.

Според отчета Ръсел Дуейн Люис е употребявал " все по-фантастични и възмутителни неистини ", в това число и изказвания, че е направил подправена оферта на стойност 290 млн. $ за закупуване на универсалния магазин Lord & Taylor.

57-годишният мъж е измислил схемите си, употребявайки редица псевдоними и откраднати самоличности. Прокурорите настояват, че Люис е откраднал самоличността на мъж на име Клифърд Гец, употребявал е номера на обществената осигуровка на 13-годишно момче в Охайо и е подправил паспорт.

Завършил гимназия в Тексас, Люис твърди, че е израснал в Лондон и че е защитил докторска степен по теоретична математика и статистика, както и магистърски степени по неврофизика, генетика и квантова физика. Той също по този начин погрешно твърди, че е равин.

Измамникът се хвали, че има 10, 18 и даже 30 милиарда $, според от това с кого приказва. Според известията той разказвал на жертвите, че ръководи потайна фамилна капиталова компания Neviim Equity от офиси в Бевърли Хилс, Калифорния.

Според Bloomberg Люис се е съгласил да му конфискуват откраднати 3,8 млн. $ дружно с някои творби на изкуството, които са били открити в дома му в Бевърли Хилс.

 

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР